lauantai 26. tammikuuta 2013

Tuunattu Kariniemen uunibroileri – Tuunitud Kariniemi ahjubroiler


Tervetuloa minun blogini lukijaksi, Annika!

4-6 annosta
Valmistus 2 tuntia

1,4 kg / 1 kokonainen Kariniemen pintamaustettu uunibroileri
3,3 dl ruokakermaa
1 keltasipuli suikaleina
1 valkosipulin kynsi ohuina viipaleina
hienonnettua timjamia
hienonnettua ruohosipulia
kokonaisia mustapippureita
3 laakerinlehteä
suolaa
vettä
vaaleta Maizenaa

Ota broileri huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistamista.

Aseta uunibroileri syvän uunivuoan pohjalle. Kaada vuokaan sen verran vettä, että
broileri on puoliksi vedessä. Lisää vuokaan sipuli, valkosipuli, yrtit, pippuri, laakerinlehdet sekä ripaus suolaa. Huomioi se, että broileri on jo kevytsuolattu. Nosta vuoka uuniin sekä anna kypsyä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti.

Nosta vuoka uunista ulos, käännä broileri vuoassa, kaada vuokaan kerma sekä kypsennä vielä noin 1 tunti kunnes broileri on pehmeä ja pinnalta kullanruskea. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää liemeen Maizenaa ja anna liemellä poreilla hetken ajan. Tarkista myös maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa. Tarjoile keitetyn riisin ja porkkanan kera.

***

Tere tulemast minu blogi lugejaks, Annika!

4-6 portsjonit
Valmistus 2 tundi

1,4 kg / 1 Kariniemi pinnalt maitsestatud ahjubroiler vôi teise tootja broiler
3,3 dl toidukoort
1 mugulsibul viiludena
1 küüslaugu küüs ôhukeste viiludena
hakitud tüümiani
hakitud murulauku
musti terapipraid
3 loorberilehte
soola
vett
valget kastme paksendajat Maizenat

Vôta broiler toasooja umbes 30 minutit enne valmistamist.

Pane broiler sügavasse ahjuvormi. Kalla vormi nii palju vett, et broiler on pooleldi vees. Lisa sibul, küüslauk, ürdid, pipar, loorberilehed ja soola maitse järgi. Arvesta sellega, et broiler on juba ôrnalt soolatud. Tôsta vorm ahju ning anna küpseda 200 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel umbes 1 tund.

Tôsta vorm ahjust välja, pööra broiler vormis ringi, kalla vormi koor ning küpseta veel umbes 1 tund kuni broiler on pehme ja pinnalt kuldpruun. Küpsetamise lôpupoole lisa leeme hulka kastme paksendajat ja anna leemel keeda veidi aega. Kontrolli ka maitset ja lisa vajaduse korral soola ja maitseaineid. Serveeri keedetud riisi ja porgandiga.

6 kommenttia:

  1. Hei,
    blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva yllätys! Kiitos! Niitä tunnustuksia on niin suloinen saada.

      Poista
  2. Ma pole siin poes ammu maitsetatuid ahjubroilereid näinud. Ikka on kolm või neli tükki ühes koos.
    Minule küll meeldivad väga broilertoitud.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siin Lôuna-Soomes on küll Karinieme broilerid müügil, maitsestamata ja maitsestatud. Praktiline ja üllatavalt hea. Meilgi süüakse broilerit palju.

      Poista
  3. Minä sitten pidän niin kaikesta broileri ruoasta.
    Blogissani olisi myös tunnustus sinulle. Täällä kun on niin kiva piipahdella katsomassa kuulumisiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, näin täälläkin! Ja suuri kiitos tunnustuksesta, mulla on nyt 2xsydäntunnustusta. Jee!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...