keskiviikko 29. helmikuuta 2012
Broilerinsalaatti töihin mukaan - Broilerisalat tööle kaasa
FIN
Arki-iltaisin jää lapsiperheessä vaan pari-kolme tuntia aikaa kotiaskarteluille, koska kello 19 alkavat jo iltatoimeet. Silti olen joskus valmistanut vielä illalla itselle salaattiin huomiseksi päiväksi töihin mukaan. Tämän salaatin valmistamiselle kuluu vaan 12 minuuttia.
1 annos
Valmistusaika 12 minuuttia
pala grillatun broilerin rintaa viipaleina
½ ruukkua salaattia
pala kurkkua viipaloituina
pala oranssi paprikaa viipaloituna
muutama kirsikka- tai miniluumutomaattia halkaistuna
aurinkokuivatun tomaatin paloja
kapriksia suolaliemessä
cheddar- tai parmesanjuustolastuja
kuivattua oreganoa
sitruunan mehua
oliiviöljyä
Huuhtele salaatin lehdet ja revi isommat lehdet puoliksi sekä aseta ne eväsrasian pohjalle. Laita sen päälle kerroksittain kurkun-, paprikan- ja tomaatin paloja. Laita niiden päälle aurinkokuivattua tomaattia, broilerin rintapalan viipaleita, kapriksia ja juustolastuja. Sulje rasia kannella ja nosta se yöksi jääkaappiin. Valmista kastike oreganosta, oliiviöljystä ja sitruunamehusta ja laita se pieneen kannelliseen rasiaan ja laita jääkaappiin. Vasta seuraavana päivänä töissä sekoita salaattia rasiassa ja valuta pinnalle kastiketta. Syö moniviljaleivän kanssa.
Tarjoiluehdotus: Työeväs, välipala.
+++++
EST
Argipäeva ôhtul jääb lapsega peres ainult kaks-kolm tundi aega kodutöödele, sest juba kell 19 algavad pesud, raamatu lugemine ja lapse magamapanemise aeg. Sellegipoolest olen vahest valmistanud endale salati, mille vôib järgmisel päeval tööle kaasa vôtta. Selle salati valmistamine kestab ainult 12 minutit.
1 portsjon
Valmistusaeg 12 minutit
üks tükk grillitud broileri rinda lôikudena
üks suur kimp salatilehti
tükk kurki lôikudena
tükk oranzi paprikat viiludena
môned kirsi- vôi miniploomitomatid pooleks lôikatuna
päikesekuivatatud tomateid
kappareid soolaleemes
cheddar- vôi parmesanjuustulaaste
kuivatatud punet
sidruni mahla
oliiviôli
Loputa salati lehed vee all ja rebi suuremad lehed pooleks ning aseta need plastmassist toidukarbi pôhjale. Pane nende peale kihtidena kurgi, paprika ja tomati tükke. Pane nende peale päikesekuivatatud tomatid, broileriliha, kapparid ja juustulaastud. Sulge karp kaanega ja tôsta see ööks külmkappi. Valmista salatikaste oreganost, sidrunimahlast ja oliiviôlist ja pane see kaanega suletud väiksesse plastmasskarpi. Pane ka kaste külmkappi. Alles järgmisel päeval tööl sega salatit karbis ja nôruta pinnale salatikastet. Söö segaleivaga.
Serveerimise ettepanek: Salat lôunaks tööle, vahepala.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minulla vielä broisku sihisee tahi tuhisee pannulla huomisen evääksi.
VastaaPoistaKiitos huomionosoituksesta!
Mukavaa loppuviikkoa!
Minä käytän salaateissa jalapenoa/sitruunamehua ja en ollenkaan öljyä mutta se ei ole aivan kaikkien makuun :)
VastaaPoistaMoikka!
VastaaPoistaBlogissani olisi sinulle tunnustus :)
Hei Tarina! Toivottavasti on teillä ollut kiva viikonloppu, täällä, Espoossa on ollut aurinkoa ja olemme olleet ulkona.
VastaaPoistaHei Luka! Eikös salaatit ole sellaisia, mihin voi laittaa itselle mieluisia raaka-aineita. Minäkin syön jalapenoa, toki varovasti ja silloin on iso lasi vedellä pöydällä.
Hei Piparipulla! Kiitos taas tunnustuksesta! Ne ovat niin suloisia ja päivää piristäviä! Minulla onkin niitä yhteensä jo aika monta ja pitää tehdä blogiin uusi layout, että tuoda kaikki tunnustukset paremmin esille. Tällä hetkellä ne ovat vähän tylysti sivun loppupäässä.
Ole hyvä! :) Tykkään sinun blogista, sitten annoin sulle tunnustuksen!
VastaaPoistaJa tämä on hyvä salaatti, se sopisi hyvin bentoon :D
Kiitos Piparipulla! Hyvä on tietää, että blogistani tykätään!
VastaaPoista