keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Paahdettu broileri aurinkokuivatuilla tomaateilla - Röstitud broiler päikesekuivatatud tomatitega



FIN

Olen valmistanut Paahdetun broilerin aurinkoivatuilla tomaateilla Sevilla ravintolan à la carte listalla olevan Kana kahdelle miekassa mallin mukaan. Varmasti oli broileri ravintolan keittiössä ihan oikeasti paahdettu miekassa/vartaassa, mutta meillä kotikeittiön uunilla on vaan ylä-grillivastus ja laiton broilerin puolikkaat paahtamisen jälkeen muodon vuoksi grillivartaaseen. Olen valmistanut broilerin puolison kuvauksen perusteella.

2-4 annosta

Valmistusaika 2 tuntia

1200 g / 1 kokonainen broileri
merisuolaa

Marinadi:
0,75 dl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 iso rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl melassisokeria
iso nippu tuoretta salviaa hienonnettuna

pinnalle auringonkuivattuja tomaatteja pieninä paloina
oliiviöljyä

Laita uuni, missä on grillivastus, lämpenemään 200 asteeseen.

Leikkaa broileri keittiösakseilla pitkittäin puoliksi. Aloita leikkaamista broilerin vatsan puolelta kohti kaulaa. Sen jälkeen leikkaa auki selkärangan puoli. Aloita hännän puolelta ja leikkaa pitkin selkärankaviivaa kylkiluut poikki. Saat kaksi broilerin puolikasta, yhdelle niistä on jäänyt häntä ja selkäranka. Huuhtele kunnolla broilerin puolikkaat kylmän veden alla.
Hiero karkeaa merisuolaa broilerin puolikkaiden molemmalle puolelle kauttaaltaan ja jätä ne hetkeksi maustumaan.

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainesosat pienessä kulhossa keskenään.
Sivele marinadia broilerin molemmalle puolelle kauttaaltaan ja aseta ne isolle syvälle uunipellille, missä on pohjalla oliiviöljyä. Kastele 4 cocktailtikkua veteen ja pistä broilerin siivet kahdella tikulla broileriin kiinni.

Nosta uunipelti uuniin keskiritilätasolle. Noin 30 minuutin kuluttua vähentää uunin lämpöä 175-180 asteeseen. Sivele broileria paahtumisen aikana noin 3-4 kertaa kunnes marinadi riittää. Anna paahtua uunissa 1 tunti ja 15 minuuttia. Tarkista ettei broilerin pinta pala. Silloin vähentää uunin lämpöä. Vasta loppuvaiheessa aseta broilerin pinnalle kerros auringonkuivattujen tomaattien paloja ja anna broilerin paahtua uunissa vielä 15 minuuttia. Tarkista veitsenterällä lihan kypsyys.

Nosta broileri uunista ulos, laita folio uunipellin päälle ja anna broilerilla jälkikypsyä folion alla vielä 10-15 minuuttia. Nosta broilerin puolikkaat leikkuulaudalle, poista tikut siiveistä ja pistä pitkät grillivartaat pitkittäin niistä läpi. Tarjoile Karamellisoitujen vihannesten kera. Uunipellille jäänyt liemestä siivilöimisen jälkeen voit valmistaa kermapohjaisen kastikkeen.

+++++

EST

Olen valmistanud Röstitud broileri päikesekuivatatud tomatitega Sevilla restoranis à la carte menüüs oleva Kana kahele môôgas eeskuju järgi. Kindlasti oli restorani köögis päris ôigesti broiler röstitud môôgas/vardas, aga meie koduköögi ahjul on olemas ainult grillimise ülemine küttekeha ja sellepärast pistsin röstitud broileri grillivardasse dekoratiivsuse pärast. Olen valmistanud broileri abikaasa kirjelduse järgi.

2-4 portsjonit

Valmistusaeg 2 tunti

1200 g / 1 terve broiler
meresoola

Marinaad:
0,75 dl oliiviôli
4 küüslaugu küünt hakituna
1 suur sl jooksvat mett
1 sl melassisuhkrut
suur peotäis värsket salveid hakituna

pinnale päikesekuivatatud tomatite väikseid tükke
oliiviôli


Pane ahi, millel on grillimise küttekehä, soojenema 200 kraadile.

Lôika broiler köögikääridega pikuti pooleks. Alusta lôikamist broileri kôhu poolt kaela suunas. Selle järel lôika lahti selgroo pool. Alusta hänna poolt ja lôika piki selgroogu kaela poole minnes broleri külgluud katki. Saad kaks broileri poolt, ühel on händ ja selgroog. Pese broileri pooled korralikult külma vee all. Hôôru karget meresoola broileripooletele ja jäta need hetkeks maitsestuma.

Valmista marinaad segades kôik marinaadi koostisosad omavahel väikses kausis.

Määri köögipintsliga marinaadi broileri tükkide môlematele pooltele ja pane need sügavale suurele ahjuplaadile, mille pôhjal on oliiviôli. Kasta 4 puust suupistetikku vette ja pista broileri tiivad kahe tikuga broilerisse kinni.

Tôsta ahjuplaat ahju keskmisele kôrgusele. Umbes 30 minuti pärast vähenda ahju temperatuuri 175-180 kraadile. Määri röstimise ajal 3-4 korda nii kaua kui marinaadi jätkub broileri pinnalle. Anna olla ahjus 1 tund ja 15 minutit. Kontrolli, et broiler ei kôrbeks pealtpoolt ära. Kui hakkab kôrbema, siis vôid vähendada ahju temperatuuri. Alles lôpupoole pane kiht päikesekuivatatud tomatite tükke broileri pinnale ja rösti veel 15 minutit. Vôid kontrollida liha küpsust terava noaga.

Tôsta broiler ahjust välja, kata ahjuplaat fooliumiga ja anna broileril küpseda omas kuumuses fooliumi all veel 10-15 minutit. Tôsta broileri pooled lôikelauale, eemalda tikud tiibadest ja pista pikad grillivardad pikuti neist läbi. Serveeri Karamelliseeritud köögiviljadega. Ahjuplaadile jäänud leemest kurnamise järel vôid valmistada koorese kastme.

4 kommenttia:

  1. Tuo makupari juustokakku on suussasulava.
    Isäni välillä harmittelee, kun ei löydäkkään kaupasta kokonaisia pakastebroiskuja.
    Isä paistaa "pulun" paistopussissa viime vuosituhannelta olevan ohjeen mukaan.
    Pirteitä päiviä!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa herkulta, kokeillaan kunhan keritään. Meillä kaupoista kyllä kokonaisia pakastebroielreita löytyy.

    VastaaPoista
  3. Näyttää tosi hyvältä :)
    Kananliha on minun suosikki liha, joten pitää joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Hei Tarina! Kyllä se on suussa sulava makupari. Meillä täällä on pakastettua kokonaista broileria myynnissä. Tämä

    broileri valmistuu aika nopeasti ja suosittelen kokeilla. Hyvää viikonloppua!

    Hei Mimmi M! Samat sanat, suosittelen vaan valmistaa, ei se niin kauan kestää. Hyvää viikonloppua!

    Hei Piparipulla! Tämä on tosi namia, minä myös tykkään kanan lihasta, meillä syödäänkin sitä usein. Kaunista talven jatkoa!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...