perjantai 29. heinäkuuta 2016

Vesimeloni-graavilohisalaatti - Arbuusi-graavitud lôhe salat


Eilen 1,5 h ennen treeniä söin vesimeloni-graavilohisalaattia. Toki sellaisen salaatin voi syödä myös 1,5 tuntia treenin jälkeen. Meille, tänne Espooseen, on kauppoihin tullut myyntiin vesimeloneja ja nyt pitää niitä syödä. Vielä on kesän lopun kotimaisia mansikoita ja niitäkin pitää vielä syödä. Minulla oli jääkaapissa viime ateriakerrasta keitettyä tumma riisi-kvinoa moniviljaseosta jäljellä ja laitoin sitäkin salaatin joukkoon, koska olen huomannut, miten hyvin se pitää verensokerin tasapainossa.

1 annos
Valmistus 10 minuuttia

3 viipaletta vesimelonia
noin 7 mansikkaa
0,75 dl Risella keitettyä tumma riisi-Quinoa moniviljaseosta
3 rkl raejuustoa tai 1 pallo mozzarellaa
nippu tammenlehden salaattia
3 viipaletta graavilohta
jauhettua mustaa pippuria
ripaus kaakoanibsejä
oliiviöljyä
sitruunanmehua
lehtipersiljan lehtiä

Leikkaa vesimelonin viipaleilta paksu kuori ja kuutioi vesimeloni. Aseta vesimelonin kuutiot syvälle lautaselle. Jätä muutamia paloja pintakerrosta varten. Huuhtele mansikat, leikkaa kannat pois, leikkaa mansikat neljään osaan ja aseta palat lautaselle. Jätä muutamia paloja pintakerrosta varten. Huuhtele salaattilehdet, ravista vesi pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi sekä aseta lehdet lautaselle. Lusikoi lehtien väliin keitettyä tumma riisi-kvinoa moniviljaseosta ja raejuustoa (tai mozzarellopaloja). Aseta kaiken päälle graavilohen siivut, vesimelonin ja mansikan palat. Jauhaa pinnalle mustaa pippuria. Valuta vielä salaatin pinnalle oliiviöljyä ja sitruunamehua sekä koristele kaakoanibseillä ja persiljanlehdillä. Tarjoile heti.

***

Eile 1,5 tundi enne treeningut sôin arbuusi-graavitud lôhe salatit. Muidugi seda salatit vôib süüa ka 1,5 tundi peale treeningut. Meil, siin Espoos, on tulnud müügile arbuuse ja nüüd peab neid söömä. Veel on müügil ka suvelôpu kodumaiseid maasiakaid ja neidgi peab veel söömä. Minul oli külmkapis viimasest söögikorrast jäänud keedetud tumeda riisi-kinoa mitmeviljasegu ja lisasin ka seda salatisse, sellepärast, et see hoiab hästi ja kaua veresuhkru tasakaalus.

1 portsjon
Valmistus 10 minutit

3 arbuusilôiku
umbes 7 maasikat
0,75 dl Risella keedetud tumeda riisi-Quinoa mitmeviljasegu
3 sl kodujuustu vôi 1 pall mozzarellat
kimp tammelehe salatit
3 viilu graavitud lôhet
jahvatatud musta pipart
veidi kakaonibse
oliiviôlit
sidrunamahla
lehtpeterselli lehti

Lôika arbuusi lôikudelt paks koor ära ja lôika arbuus kuubikuteks. Aseta arbuusi kuubikud sügavale taldrikule. Jäta môned kuubikud pealmise kihi jaoks. Loputa maasikad, lôika nende kannad ära ja lôika maasikad neljaks osaks. Aseta maasikad taldrikule ja jäta môned tükid pealmise kihi jaoks. Loputa salati lehed, raputa vesi ära ja rebi salat väiksemateks tükkideks ja aseta taldrikule. Tôsta lusikaga salati pinnale raejuustu (vôi mozzarellatükke) ja keedetud tumeda riisi-kinoa mitmeviljasegu. Aseta kôige peale graavilôhe viilud, arbuusi ja maasikatükid. Jahvata pinnale musta pipart. Nôruta pinnale oliiviôli ja sidrunimahla. Kaunista kakaonibside ja petersellilehtedega. Serveeri kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...