tiistai 26. heinäkuuta 2016

Portobellot vuohenjuuston kera – Portobellod kitsepiimajuustuga


Täällä, Espoossa, on helle ja sellaisilla hellepäivillä haluan syödä jotain kevyttä ruokaa. Meidän lähikaupassa oli myynnissä just sopivasti valmis paketissa mausteiden kera alankomaiden portobelloja ja paketin foliorasian pohjalla oli vielä sienien valmistamisen resepti. Minä pikkaisen improvisoin ja valutin vielä sienien pinnalle oliiviöljyä. Portobellot olivat tuoreen sämpylän ja maustetun oliiviöljyn kera hyvin maukkaita. Varmasti valmistan portobelloja vuohenjuuston kera toisenkin kerran, mutta silloin kuorrutan sienet juustopaloilla, koska silloin jää ulkonäkö nätimpi. Portobellojen päälle voi asettaa myös ison vuohenjuuston viipaleen, mutta isoja vuohenjuuston viipaleita on harvemmin kaupassa myynnissä. Portobellojen kantoja en poistanut, koska nykyaikana noudatetaan myös keittiössä ympäristöystävällistä kestävää kehitystä ja syödään kaikki elintarvikkeiden syömiskelpoiset osat pois. Portobellot voi grillata tai valmistaa uunissa.

1-2 annosta
Valmistus 20 minuuttia

180 g / 1 rasia Limaxin portobelloja tuoreen timjamin ja hunajan kera
200 g vuohenjuustoa
oliiviöljyä
soijakastiketta
Himalajan suolaa
tuoreita sämpylöitä

Hienonna timjamin oksat ja laita portobellojen päälle. Leikkaa vuohenjuuston pätkä kahdeksaksi viipaleeksi ja aseta viipaleet portobellojen päälle. Valuta hunaja ja oliiviöljy vuohenjuuston päälle. Gratinoi uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kaada oliiviöljyä ja soijakastiketta pieneen dippikulhoon ja lisää pikkaisen Himalajan suolaa sekä tarjoile portobelloja maustetun oliiviöljyn ja tuoreiden sämpylöiden kera.

***


Siin, Espoos, on suvekuumus ja sellise kuumusega tahaks süüa midagi kergemat toitu. Meie lähipoes oli just sobivalt valmis pakendis koos maitseainetega madalmaade portobellosid müügil ja pakendi pôhjal oli veel valmistamise retsept olemas. Mina veidi improviseerisin ja nôrutasin seente peale veel oliiviôli. Portobellod olid värske kukli ja maitsestatud oliiviôliga väga maitsvad. Kindlasti valmistan portobelloja kitsepiimajuustuga veel teiselgi korral, ainult siis koorutan seened kitsepiimajuustu tükkidega, sest siis tuleb seentele ilusam väljanägemine. Portobellojen peale vôib asetada ka suurema läbilôikega pitsepiimajuustu lôigu, aga neid juuste on harvemini poes müügil. Mina ei eemaldanud seente varsi, sest tänapäeval kehtivad ka köögis keskkonnasôbralikud kestva arengu reeglid ja süüakse ära kôik toiduainete söömiskôlblikud osad. Portobellod vôib grillida vôi valmistada ahjus.

1-2 portsjonit
Valmistus 20 minutit

180 g / 1 karp Limaxi portobelloja värske tüümiani ja meega
200 g kitsepiimajuustu
oliiviôli
sojakastet
Himaalaja soola
värskeid kukleid

Haki tüümian ja pane se portobellojen pääle. Lôika kitsepiimajuustu kang kaheksaks viiluks ja aseta viilud seente peale. Nôruta mett ja oliiviôli pinnale. Gratineeri ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis umbes 15 minutit.

Kalla oliiviôli ja sojakaste väiksesse dipikaussi ja lisa veidi Himalaaja soola ning serveeri portobellosid maitsestatud oliiviôli ja värskete kuklitega.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta.
    Osallistu kastehelmi kulhojen(6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...