perjantai 10. kesäkuuta 2016

Maalaiskananpojan paisti kermakastikkeessa – Kanapojapraad koorekastmes


Olen monia kertoja valmistanut Naapurin Maalaiskanan maalaiskananpojan paistia. Maustamattomat paistipalat voi maustaa monella tavalla ja tällä kertaa lorautin kermaa uunivuokaan, mistä tuli paistipaloille hyvä kastike. Olen valmistanut myös valmismaustettuja persiljan ja sitruunan makuisia paistipaloja ja myös ne ovat hyviä.

2-4 annosta
Valmistus 1 tunti ja 10 minuuttia

4 kpl / noin 550 g Naapurin Maalaiskanan maustamatonta maalaiskananpojan paistia
4 valkosipulin kynttä
5 vartta kevätsipulia
iso hyppysellinen merisuolaa
jauhettua mustaa pippuria
½ dl oliiviöljyä

loraus oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa

Ota paistipalat noin 15 minuuttia ennen valmistusta huoneenlämpöön.

Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Huuhtele ja hienonna kevätsipulin varret. Laita valkosipuli, ¾ osa kevätsipulista, merisuola ja jauhettu pippuri isoon mortteliin sekä hienonna aineet morttelissa niin, että kevätsipulin ja valkosipulin aromit irtoavat. Lisää oliiviöljy ja sekoita aineet keskenään.

Irrota sormella kananpojan nahka lihasta. Levitä valkosipuli-yrttiseos kananpojan paistipalojen nahkan ja lihan väliin. Kaada ja levitä loraus oliiviöljyä uunivuoan pohjalle. Aseta paistipalat uunivuokaan alussa nahkapuoli alaspäin. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla 30 minuuttia. Nosta vuoka uunista ulos ja käännä paistipaloille. Kaada kerma vuokaan ja lisää loput kevätsipulista sekä paista uunissa vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoile keitetyn riisin ja sopivien keitettyjen vihanneksien kera.

***

Olen ostnut mitmeid kordi Naapurin Maalaiskanan talukanapoja praadi. Praetükid vôib maitsestada mitut moodi ja seekord kallasin ahjuvormi koort, millest tuli kanapraele hea maitsev kaste. Olen valmistanud ka valmismaitsestaud peterselli-sidrunimaitsega praetükke ja ka need olid head.

2-4 portsjonit
Valmistus 1 tund ja 10 minutit

4 kpl / umbes 550 g Naapurin Maalaiskanan naturaalset maakanapoja praadi
4 küüslaugu küünt
5 vart rohelist sibulat
suur sôrmeotsatäis meresoola
jahvatatud musta pipart
½ dl oliiviôli

lonks oliiviôli
2 dl rôôska koort vôi toidukoort

Vôta praetükid umbes 15 minutit enne valmistamist toasooja.

Koori ja haki küüslaugu küüned. Loputa külma vee all ja haki rohelise sibula varred. Pane küüslauk ja ¾ sibulavartest, meresool ja jahvatatud pipar suure uhmri sisse ja uhmerda ained peenemaks, nii et rohelise sibula ja küüslaugu aroomid eralduvad. Lisa oliiviôli jasega ained omavahel läbi.

Eemalda sôrmega kanapoja nahk lihast. Pane ürdisegu naha alla. Kalla ja määri lonks oliiviôli ahjuvormi pôhjale. Aseta praetükid ahjuvormi alguses nahapool allpool ning küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 30 minutit. Tôsta ahjuvorm välja ja keera praetükkidele teine pool. Kalla koor vormi ja lisa lôpud sibulavartest. Küpseta veel 30 minutit vôi nii kaua kuni liha on pehme.

Serveeri keedetud riisi ja sobivate keedetud juurviljadega.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...