perjantai 14. elokuuta 2015

Kerro rakkausmuistostasi suomalaisessa ravintolassa


Yhteistyössä: Hotelli- ja ravintolamuseo.

Sain muutama päivä sitten Hotelli- ja ravintolamuseon johtajalta Anu Kehusmaalta pyynnön osallistua keruun, jossa kerätään rakkauden käsitteeseen liittyviä muistoja suomalaisissa ravintoloissa. Pyynnön tekstin lukemisen aikana nousi hymy huulilleni. Se on niin herttainen ja samassa dramaattinen teema sekä ilman muuta haluan olla mukana niin merkityksellisessä projektissa. Alhaalla on pyynnön teksti ja nyt on mahdollisuus lukijoilla jättää omaa ikimuistoinen jälki Suomen ravintolahistoriaan jättämällä oma muisto Restopedian sivulle.

Postaus on vain suomenkielinen. Postauksen kuva on Hotelli- ja ravintolamuseon.

”Arvoisa ruokabloggari,

Toimin johtajana Hotelli- ja ravintolamuseossa, joka on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo. Tallennamme, tutkimme ja esitämme aiheeseen liittyvää historiaa, mutta myös tätä päivää. Toimimme Helsingin Kaapelitehtaalla; toimialueemme ja mielenkiinnonkohteemme on koko Suomi.

Pyytäisin sinulta suurta palvelusta. Keräämme parhaillaan suomalaisten muistoja, jotka liittyvät rakkauden käsitteeseen suomalaisissa ravintoloissa. Tulemme käyttämään muistoja itsenäisyyden juhlavuoden 2017 näyttelymme taustatutkimuksessa. Kysynkin siis: Oletko ihastunut, rakastunut, rakastanut riidellen tai jopa eronnut ravintolassa? Tai onko sinua kosittu upean aterian äärellä? Vai todistitko sivusta jotain eeppistä tai mieleenpainuvaa. Kerro meille missä, miten ja mitä!

Keruualustana käytämme ravintolahistorian tietopankkia Restopediaa verkkosivuilla www.restopedia.fi. Se on kaikille historiasta, ruoasta, ravintoloista ja muisteluista kiinnostuneille avoin ja helppokäyttöinen sivusto. Käytimme itse Restopediaan talletettua aineistoa ensimmäisen kerran parhaillaan esillä olevan Kasari!-näyttelyn teossa pari vuotta sitten, joten voimme todeta, että sivusto todella toimii! Olemme sitoutuneet säilyttämään Restopediaan talletettua materiaalia yhtä hyvin ja pitkään, kuin muitakin museomme kokoelmia.

PYYNTÖ 1: Lisää oma rakkauteen liittyvä muistosi Restopediaan. Muisto voi olla teksti- tai kuvamuotoinen.

PYYNTÖ 2: Olisimme suuresti kiitollisia, jos voisit mainita keruustamme blogissasi ja kannustaa lukijoitasi muiston jättämiseen.

Palkkioksi tästä saat hyvää mieltä ja oman jälkesi suomalaiseen historiankirjoitukseen. Toivottavasti tapaan sinut vielä joskus museossammekin.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...