sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Silakkavuoka kirsikkatomaateilla / Viikonlopun vieraat 1/3



Alkuperäinen ohje on eestiläisestä naistenlehdestä Oma maku (Oma maitse) ja se on suosittu resepti eestiläisissä ruokablogeissa. Muokkasin sitä kuitenkin omalla tavalla, koska näin sen mahdollisuuden. Tarjosin Silakkavuokaa kirsikkatomaateilla meidän viikonlopun vieraillemme.

4 annosta
Valmistusaika noin 35 minuuttia

noin 500 g silakkafileitä / niistä tuli 15 silakkapihviä
parmesanjuuston raastetta
noin 150 g kirsikkatomaatteja
1 pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 rkl korppujauhoja
0,5 rkl ruisjauhoja
1 tl kuivattua tilliä
merisuolaa
jauhettua mustaa pippuria
persiljanoksia
oliiviöljyä

Sivele iso vuoka (23x32 cm) oliiviöljyllä.

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Valmista silakkapihvit. Levitä silakkafileet työtasolle nahkapuoli työtasoa päin ja ripottele niiden päälle parmesanjuuston raastetta. Tee silakkafileistä pihvit ja asettele ne vuoan pohjalle.

Tee jauheseos pienessä kupissa. Lusikoi sinne ruis- ja korppujauhot sekä kuivattua tilliä. Sekoita ne keskenään. Ripottele seos silakkapihvien pinnalle.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja leikkaa sipulista ohuet suikaleet ja valkosipulista ohuet viipaleet. Asettele ne silakkapihvien päälle.

Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne neljäksi sekä asettele myös ne silakkapihvien päälle.

Lisää vielä suolaa, pippuria sekä pullosta oliiviöljyä.

Lopuksi asettele vuoan päälle persiljanoksat.

Paista uunissa keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia kunnes silakkapihvit ovat kypsiä ja silakkavuoan pinnalle on tullut vähän kullanruskeaa väriä.

2 kommenttia:

  1. Silakasta voi tehdä kaikkea kivaa. Tätä voisinkin kokeilla, kun seuraavaksi ostan tuoreita silakoita.
    Hyvää tulevaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Hei Omenaminttu! Tämä silakkaohje on tosi helppo ja uusi versio silakan valmistamisesta ainakin minulle. Meidän vieraamme pitivät silakkavuoasta kovasti, koska se on uusi jännä tapa syödä silakkaa ja siinä on Välimerellisiä makuja. Eestiläisien ruokablogien kommenteissa kehutaan myös sitä ohjetta ja monet haluavat sitä kokeilla. Kiitos! Sinullekin hyvää uutta alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...