keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Hirvipata



Noin 6-8 annosta
Valmistusaika 2 tuntia ja 30 minuuttia

1200 g hirven kulmapaistia
4 porkkanaa
1 rasia/ 170 g herkkusieniä
4 keltasipulia
kokonaisia mustapippureita
noin 5 katajanmarjaa
3 laakerinlehteä
1 iso kokonainen valkosipuli
nippu persiljaa
merisuolaa
vettä

Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Leikkaa hirvenlihasta noin 2-3 cm kokoiset palat. Ruskista ne pannulla öljyssä.

Kuori porkkanat, valkosipuli ja sipulit. Leikkaa porkkanoista pitkät palat (porkkana poikittain kolmeen osaan ja jokainen osa pitkittäin neljäksi). Leikkaa sipulista suikaleet. Leikkaa valkosipuli neljään osaan ja murskaa palat leveän veitsenterän alla. Leikkaa herkkusienet kahteen osaan. Hienonna persilja.

Pane lihapalat valurautapataan. Pane niiden päälle porkkanoiden ja valkosipulin palat, sipulisuikaleet, herkkusienet, persilja ja mausteet. Huuhtele kevyesti pannua, missä ruskistit lihan ja kaada se vesi rautapataan, koska siitä tulee lisämakua ja ruskeaa väriä hirvipadan liemelle. Lisää vettä vielä sen verran, että kaikki palat ovat veden peitossa. Laita kansi valurautapadan päälle ja nosta pata uuniin keskiritilätasolle. Anna kypsyä noin 2 tuntia kunnes liha on murea. Voit tarvittaessa vähentää uunin lämpöä 200 asteelle ja loppuvaiheessa ottaa kannen pois päältä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja vettä kypsymisen aikana.

Tarjoile keitettyjen puikulaperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...