sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen kuppikakut appelsiinimarmeladitäytteen kera – Lihavôttepühade tassikoogid apelsiinimarmelaadiga


Hyvää Pääsiäistä! Me leivoimme lapsen ehdoilla kuppikakkuja. Tyttäreni kävi Palmusunnuntaina virpomassa ja kovasta työstä tuli hyvä palkkio. Palkkion joukossa oli myös yllätysmunia. Tietenkin lasta kiinnostaa, mitä on yllätysmunien sisällä. Yllätysmunat avattiin ensimmäisessä järjestyksessä ja näin jäi yllätysmunien kuoria karkkikulhoon. Päätin niitä käyttää kuppikakkujen koristelussa pois, koska ne sopivat Pääsiäisen teemaan. Minulla oli keittiön kaapissa avattu Dr. Oetkerin maitosuklaarakeiden paketti ja päätin ne suklaarakeetkin laittaa kuppikakkujen taikinaan. Lopputulos oli ”suklaataivas” ja niin miten sain palautetta: ”Ne ovat sikahyviä kuppikakkuja.”


17 kuppikakkua
Valmistus noin 1 tunti + kuppikakkujen jäähtymisen ja suklaakuorrutteen kovettumisen aika

voita silikonivuokien voiteluun

Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
70 g maitosuklaarakeita

appelsiinimarmeladia

Suklaakuorrute ja koristelu:
200 g tummaa leivontasuklaata
pieni loraus oliiviöljyä
suklaaströsseliä
sokeriströsseliä
3 lasten yllätysmunan suklaakuorta

Voitele silikonivuoat ja aseta uunipelille leivinpaperin päälle.

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kulhossa taikinan kuivat aineet. Lisää vuorotelleen munavaahdon joukkoon kuivia aineita, sulatettua voita ja maitoa sekä valmista tasainen silkkinen taikina. Lopuksi kääntele taikinan joukkoon maitosuklaarakeet.


Nosta ruokalusikallinen taikinaa jokaisen silikonivuoan pohjalle. Nosta 1 teelusikallinen appelsiinimarmeladia jokaiseen vuoan keskiosaan. Nosta vielä 1 ruokalusikallinen taikinaa vuokaan marmeladin päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia tai näin kauan kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Anna kuppikakuilla jäähtyä jonkun verran ja irrota vuoat. Anna kuppikakuilla jäähtyä täysin.

Paloittele tumma leivontasuklaa pieneen kulhoon ja sulata suklaa mikrossa. Sekoita joukkoon pieni loraus oliiviöljyä ja valuta jokaisen kuppikakun pinnalle 1 ruokalusikallinen sulanut suklaata. Koristele kuppikakut suklaa- ja sokeriströsselillä ja yllätysmunien kuorien paloilla. Nosta kuppikakut jääkaappiin, missä suklaakuorrute kovettuu. Tarjoile.

***


Häid Lihavôttepühi! Me küpsetasime lapse soovide järgi tassikooke. Soomes lapsed käivad väikesteks nôidadeks riietatult Palmipuude püha hommikul inimeste uste taga ”virpomas”, soovimas ônne ja tervist ning tasuks saavad nad Lihavôttemaistusi. Minu tütar käis ka ”virpomas”ja sai suure töö eest suure teenustasu, mis sisaldas muuhulgas laste shokolaadiüllatusmune. Muidugi huvitab last, mis üllatusmuna sees on, üllatusmunad avati ja shokolaadikoored jäid kommikaussi. Minul oli köögi kapis üks avatud Dr. Oetkerin pakend piimashokolaaditükkidega ja otsustasin ka selle ära kasutada ja lisasin taigna sisse. Lôpptulemus oli ”shokolaaditaevas” ja nii nagu sain tagasisidet: ”Need on sigahead tassikoogid.”


17 tassikooki
Valmistus umbes 1 tund + tassikookide jahtumise ja shokolaadi kôvetumise aeg

vôid silikoonivormide määrimiseks

Taigen:
3 kanamuna
2 dl suhkrut
2 ½ dl nisujahu
1 dl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
50 g sulatatud vôid
1 dl piima
70 g piimashokolaaditükke

apelsiinimarmelaadi

Shokolaadiglasuur ja kaunistus:
200 g tumedat küpsetusshokolaadi
väike lonks oliiviôli
shokolaadidekoori
värvilist suhkrudekoori
3 laste üllatusmuna koort

Määri silikoonivormidele vôid ja aseta vormid küpsetuspaberi peale küpsetusplaadile.

Vahusta suhkur ja kanamunad vahuks. Ühenda kausis taigna kuivad aineid. Lisa korda mööda munavahu sisse kuivaainesegu, sulatatud vôid ja piima ning valmista ühtlane siidine tassikoogitaigen. Lôpuks sega taigna sisse piimashokolaaditükid.

Tôsta 1 supilusikatäis tainast iga vormi pôhjale. Tôsta 1 teelusikatäis apelsiinimarmelaadi iga vormi sisse taigna keskosasse. Tôsta veel 1 supilusikatäis tainast igasse vormi marmelaadi peale. Küpseta ahju keskisel kôrgusel 200 kraadis 15 minutit vôi nii kaua kuni muffinid on küpsed. Anna tassikookidel veidi jahtuda ja eemalda silikoonivormid ning anna tassikookidel täielikult mahajahtuda.

Tükleda tume küpsetusshokolaad väiksesse kaussi ja sulata shokolaad mikroahjus. Sega sulanud shokolaadi sisse väike lonks oliiviôli ja nôruta iga tassikoogi pinnalle 1 supilusikatäis sulanud shokolaadi. Kaunista tassikoogid veel shokolaadi- ja suhkrudekooriga ning laste üllatusmunade shokolaadikoore tükkidega. Tôsta tassikoogid külmkappi, kus shokolaadiglasuur muutub kôvaks.
Serveeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...