sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Vaahtoinen punaherukka-banaanijuoma – Vahune punaste sôstarde ja banaani jook


Postauksen sponsori on Urtekram. Yhteistyössä Deski ja Urtekram.

Helleaallon ansiosta haluan syödä jotain kevyttä, raikasta ja helposti valmistettavaa. Eilen valmistin vaahtoisen punaherukka-banaanijuoman, koska minulla oli vielä pakastimessa yksi rasia pakastepunaherukoita ja ne piti käyttää pois ennen kuin uusi sato tulee päälle. Sitä paitsi happamat pakastemarjat sopivat erinomaisen hyvin kesähelteen piristävän välipalajuoman valmistamiseksi. Periaatteessa voi käyttää vielä karpaloa, puolukkaa, mustaherukkaa punaherukan sijaan ja on suositeltavaa, että ne ovat pakastettuja ja sulaneet puolipehmeiksi. Näin juomasta tulee kylmä ja raikas hellepäivän välipalajuoma. Minulla oli yksi banaani hedelmäkorissa ja laitoin sen juomaan, koska se tasoittaa punaherukan hapanta makua.

Kuvassa oleva kookossokeri Urtekramilta - Pildil olev kookossuhkur Urtekramilt

Sain taas kerran viestintätoimisto Deskin kautta uusia Urtekramin tuotteita. Minulla on kehittynyt pitkäaikainen ja kiva yhteistyö Deskin ja Urtekramin kanssa ja mitäs siinä kun Postissa tulee upea paketti uusilla tuotteilla kotiin. Tällä kertaa oli paketissa Urtekramin kookossokeria. Se sokeri on valmistettu kookospalmun kukista, koska kukat sisältävät nektaria ja se on keitetty sokeriksi. Tuloksena on luonnollinen ja kauniin kullanhohtoinen jalostamaton sokeri, mitä voi käyttää makeuttamiseen tavallisen sokerin tapaan. Kookossokerin maku on maultaan lämpimämpi ja karamellimaisempi. Minä lisäsin sitä punaherukka-banaanijuomaan, koska sellaista luomusokeria voi lisätä hyvällä omatunnolla terveelliseen välipalaan ja karamellin maku sopii marjojen kanssa hyvin yhteen.

3 lasillista
Valmistus 7 minuuttia

3 dl pakastettuja punaherukoita
4 dl maustamatonta jogurttia
1 banaani
3 rkl Urtekramin kookossokeria

Laita puolijäiset punaherukat, kuorittu ja paloiteltu banaani, jogurtti ja kookossokeri tehosekoittimen kannuun ja valmista tehosekoittimella smoothie-ohjelmalla aineista vaahtoinen juoma. Kaada juoma laseihin, lisää jokaiseen lasiin juomapilli sekä tarjoile heti.

***


Postitukse sponsor on Urtekram. Koostöös Deski ja Urtekram.

Suve kuumalaine ajal tahan süüa midagi kerget, värsket ja kiiresti valmistatavat. Eile valmistasin punaste sôstarde ja banaani jooki, sest minul oli sügavkülmas veel üks karp punaseid sôstraid ja need pidi ära kasutama enne kui uue hooaja värsked marjad tulevad peale. Pealegi hapud külmutatud marjad sobivad väga hästi suve kuumuse ajal värskendava ja kosutava vahepalajoogi valmistamiseks. Pôhimôtteliselt vôib kasutada veel jôhvikaid, pohlasid ja mustsôstraid punaste sôstarde asemel ja on soovitatav, et marjad on just külmutatud ja sulanud poolpehmeks. Nii tuleb joogist külm ja värskendav kuuma suvepäeva vahepalajook. Minul oli üks banaan puuviljakorvis ja kasutasin ka selle joogi sisse ära, sest see tasakaalustab punaste sôstarde haput maitset.

Sain jälle suhtekorraldusfirma Deski kaudu uusi Urtekrami tooteid. Minul on välja arenenud pika-ajaline ja tore koostöö Deski ja Urtekramiga ja väga tore on ju saada Posti kaudu pakk uute toodetega. Seekord sain Urtekrami kookossuhkrut. See on suhkur, mis on valmistatud kookospalmi ôitest, mis sisaldavad nektarit ja see on keedetud suhkruks. Tulemuseks on loomulik ja ilusa kuldse värviga töötlemata suhkur, mida vôib kasutada magustamiseks tavalise suhkru asemel. Kookossuhkru maitse on pehmem ja karamellimaitseline. Mina lisasin seda joogi sisse, sest sellist mahetoodetud töötlemata suhkrut vôib hea südametunnistusega lisada tervisliku vahepala sisse ja karamellimaitse sobib ju marjadega hästi kokku.

3 klaasitäit
Valmistus 7 minutit

3 dl sügavkülmutatud punaseid sôstraid
4 dl maitsestamata jogurtit
1 banaan
3 sl Urtekrami kookossuhkrut

Pane pooleldi jäised punased sôstrad, kooritud ja tükeldatud banaan, jogurt ja kookossuhkur blenderi kannu ja valmista blenderis smoothie-programmiga ainetest vahune jook. Kalla jook klaasidesse, lisa igasse klaasi joogikôrs ja serveeri kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...