lauantai 22. marraskuuta 2014

Ruusumarmeladilla täytettyjä kuppikakkuja ja lempeää naisenergiaa – Roosimarmelaadiga täidetud tassikoogid ja hella naisenergiat


Marraskuun kaamoksessa joulujen alla sopii käsiteltäväksi ihana ja pehmeä teema. Minä tykkään ajaa autolla pimeässä ja kuunnella autoradiota. Niin miten aikaisemmin kirjoitin, kuuntelen Radio Sun Classicsia, mistä tulee kivaa tunnelmallista musiikkia. Kaunis musiikki luo tunnetiloja. Eilen kun ajoin töistä kotiin, yhtäkkiä valtasi sydäntäni ihana lämmin, lempeä ja rauhallinen tunne. Olin töissä tukenut eräästä työkaveria (naista) ja neuvonut häntä hänen elämäntilanteessa oman elämänkokemuksensa pohjalta. Kotimatkalla muistelin, miten minua on viimeisen puolentoista vuoden aikana minun elämäntilanteessani tukenut monet naiset. Ilman heitä en olisi se ihminen, joka olen tällä hetkellä. He ovat eri ikäisiä, mutta enemmistö heistä on keski-ikäisiä naisia. Se on ollut sattuma, että ne ihmiset ovat juuri naisia ja keski-ikäisiä, mutta yhtäkkiä tajusin, minkälainen kliseeajatusmalli on se, että nainen on toiselle naiselle susi. Ei ole. Se on täyttä puppua! Päinvastoin, keski-ikäiset naiset ovat ihania, kuuntelevat toista osapuolta, he ovat ymmärtäväisiä, koska heillä on jo elämänkokemusta. Heillä on elämänkokemuksen pohjalta kehittynyt henkistä tasapainoa. He ovat äidillisiä ja helliä. Heillä ei ole enää pakonomaista tarvetta päteä, koska heillä on jo ammattipätevyyttä ja työkokemusta, mistä on tullut itsevarmuutta. Heillä on huumorintajua, koska he ovat kokeneet elämässä jo monta asiaa ja he tietävät, että hyvällä huumorilla sekä asenteella päästään taas elämässä eteenpäin. Heidän naiseus on vakaalla pohjalla ja se hehkuu heistä sisältä ulospäin. Kyllä naisenergia on ihana ja kaunis!

No mitäs sitten leivotaan niille ihanille naisille?! Ostin viime kesällä Pôltsamaan ruusutarhasta yhden purkin bulgarialaista ruusumarmeladia ja päätin leipoa ruusumarmeladilla täytettyjä kuppikakkuja. Käytin vaaleita isoja muffinivuokia leipomista varten, koska ne sopivat isoon muffinivuokaan enkä halunnut käyttää kirjavia paperivuokia. Nämä ovat just sopivia leivonnaisia lempeän ja hellän teeman loppuun.


9 kuppikakkua
Valmistusaika noin 1 tunti + jäähtymisen aika

Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl hienonnettuja paahdettuja mantelilastuja
ripaus suolaa
ruusumarmeladia

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
125 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

9 kpl Dr.Oetkerin kaakaoruusuja ja lehtiä ja pieni talvikoristerakeita

Vaahdota monitoimikoneella kananmunat ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito ja sulatettu voi. Sekoita taikina voimakkaasti kuohkeaksi ja tasaiseksi.

Laita yksi muffinivuoan ison muffinivuoan jokaiselle paikalle. Lusikoi jokaisen vuoan sisälle 2 rkl taikinaa. Sen jälkeen lusikoi jokaisen muffinivuoan sisälle taikinan päälle 1 iso tl ruusimarmeladia sekä sen jälkeen lusikoi taas jokaisen muffinivuoan sisälle 1 rkl taikinaa niin, että taikina peittää ruusumarmeladin.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 17-20 minuuttia. Voit tarkistaa puutikulla ovatko kuppikakut kypsiä. Pistä puutikku kuppikakkuun ja vedä ulos. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin ne ovat kypsiä.

Anna kuppikakuilla jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute ja vaahdota ensiksi kuohukerma, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kermavaahdon joukkoon mascarpone ja sekoita vaahto tasaiseksi. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin, millä on suutinosa ja sulje pussi tiivisti. Kuorruta kuppikakut ja koristele kaakaoruusulla ja lehdellä sekä ripottele kuorrutteen pinnalle talvikoristerakeita.

***


Novembri pimedal ajal enne jôule on sobilik kirjutada hellal ja ilusal teemal. Mulle meeldib sôita autoga pimedas ja kuulata autoraadiot. Nii nagu ma varem kirjutasin, kuulan ma Raadio Sun Classicsit. See on Helsingi piirkonna raadio, kust tuleb meeleolukat ja iginoort popklassikat. Muusika loob meeleolu. Eile kui sôitsin töölt koju, valdas mind ühtäkki soe ja rahulik tunne. Olin tööl vestelnud ühe oma töökaaslasega (naisega) ja andnud talle oma elu kogemuste pôhjalt nôuandeid tema eluolukorras. Kojusôidul meenutasin, kuidas mind on viimase pooleteise aasta jooksul toetanud mitmed naised minu eluolukorras ja ilma nendeta ma ei oleks see inimene, kes ma olen praegu. Nad on erinevate igadega naised, aga enamus neist on keskealised. See on täielik juhus, et nad on keskealised ja naised, aga ikkagi ühtäkki nagu ärkasin keset môtet üles ja leidsin, et see on täiesti vale klisheeline môtteviis, et naine on teisele naisele hunt. Ei ole! Vastupidi, keskealised naised on toredad, nad kuulavad teist osapoolt, nad on môistvad, sest neil on palju elukogemust seljataga. Neil on oma elukogemuste pôhjalt arenenud hingelist ja vaimset tasakaalu. Nad on emalikud ja pehmed. Neil ei ole enam paanilist vajadust tôestada, millised spetsialistid nad on oma tööelus, sest neil on oma ala oskust ja töökogemust, mis teeb nad enesekindlaks. Neil on hea huumorimeel, sest nad on kogenud oma elus mitmeid asju ja teavad seda, et hea huumoriga ja hoiakuga jaksab naine jälle elus edasi minna. Nende naiselikkus on tugeval pôhjal ja see särab neist seestpoolt väljapoole. Naiste energia on nii tore ja kaunis!

Mida me siis küpsetame neile toredatele naistele?! Ostsin suvel Pôltsamaa roosiaiast ühe purgi bulgaaria roosimarmeladi ja otsustasin küpsetada roosimarmelaaditäidisega tassikoogid. Kasutasin valgeid suuri muffinsivorme küpsetamiseks, sest need sobisid hästi suurde muffinsivormi ja ma ei tahtnud kasutada kirjusid paberivorme. Need on just sobivad maiuspalad ôrna naiseteema lôpetuseks.

9 tassikooki
Valmistusaeg umbes 1 tund

Taigen:
3 kanamuna
2 dl suhkrut
50 g vôid
1 dl piima
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljasuhkrut
1 sl peenestatud röstitud mandlilaaste
veidi soola
roosimarmelaadi

Glasuur:
2 dl vahukoort
125 g mascarponet
2 rkl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

9 Dr.Oetkeri kakaoroosi ja lehte ja väikseid dekoratiivkuule

Vahusta köögikombainiga kanamunad ja suhkur ühtlaseks vahuks. Lisa omavahel segatud kuivad ained ning piim ja sulatatud vôi. Sega taigen hästi kloppides/segades kohevaks ja ühtlaseks.

Aseta üks paberivorm iga suure muffinsivormi kohale. Tôsta lusikaga iga vormi pôhjale 2 rkl tainast. Siis tôsta 1 tl täis roosimarmelaadi taigna peale ning seejärel tôsta taas 1 rkl tainast, millega peidad marmeladi.

Küpseta 200 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel 17-20 minutit. Kontrolli, kas tassikoogid on küpse. Pista puutikk koogi sisse ja tômba välja. Kui tikule ei jää tainast, siis need on valmis.

Anna tassikookidel jahtuda.

Valmista glasuur ja vahusta alguses vahukoor, suhkur ja vaniljesuhkur omavahel. Lisa sellele mascarpone ja sega vaht ühlaseks. Tôsta suure lusikaga vaht tordi pritsikotti, millel on otsik ja kaunista iga tassikook pealt. Kaunista glasuur kakaorooside ja lehtedega ning dekoratiivsete kuulidega.

2 kommenttia:

  1. Viisautta, naisenergiaa ja herkullisia kuppikakkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarina! Viisaus ja naiset on hieno makuyhdistelmä.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...