25 palaa
Valmistus 40 minuuttia
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
Täyte:
½ l puhdistettuja punaherukoita
½ l puhdistettuja karviaisia
(voi olla mustikoita, puolukoita, musta- ja valkoherukoita)
Muruseos:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
voita
Vaahdota kulhossa kananmunat ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe keskenään sekä sekoita se muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää jäähtynyt voi ja maito sekä kääntele aineksista tasainen taikina.
Levitä leivinarkin päälle voita ja aseta se syvälle uunipellille (30x35 cm). Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä se sinne. Ripottele päälle tasainen kerros marjoja.
Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja jauhot murusekoitukseksi ja ripottele sitä tasainen kerros marjojen päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
***
25 tükki
Valmistus 40 minutit
Pôhi:
4 kanamuna
2 dl suhkrut
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
sôrmeotsaga soola
50 g sulatatud vôid
1 dl piima
Täidis:
½ l puhastatud punaseid sôstraid
½ l puhastatud tikreid
(vôib olla mustikaid, pohle, mustsôstraid ja valgeid sôstraid)
Purusegu:
50 g vôid
1 dl nisujahu
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
vôid
Vahusta kausi sees omavahel kanamunad ja suhkur. Sega teises kausis nisujahu, vaniljesuhkur, sool ja küpsetuspulber omavahel läbi ning sega see muna-suhkruvahu sisse. Lisa jahtunud vôi ja piim ning sega ained tasaseks taignaks.
Määri küpsetuspaberi tükile vôid ja aseta se sügava ahjuvormi (30x35 cm) sisse. Kalla taigen küpsetuspaberi peale ja tasanda se paberile. Aseta peale ühtlane kiht marju.
Valmista sôrmedega kausis pehmest vôist, suhkrust ja jahust puru ja levita puru marjade peale.
Küpseta 225 kraadis ahju keskmisel kôrgusel umbes 25 minutit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti