tiistai 3. syyskuuta 2013
Savuporokeitto - Suitsupôhjapôdrapüreesupp
2-3 annosta
Valmistus 45 minuuttia
70 g poropaistirouhetta
200 g maustamatonta sulatejuusto
3,3 dl ruokakermaa
1 keltasipuli
½ kasviskuutiota
4 dl vettä
jauhettua valkopippuria
iso nippu timjamin lehtiä
timjamin oksia koristelua varten
oliiviöljyä
vaaleta Maizenaa
Kuori sipuli ja paloittele se. Kuullota se kattilan pohjalla kuumassa öljyssä läpikuultavaksi. Lisä vesi, ½ liemikuutiota, valkopippuri ja timjami sekä hauduta noin 10 minuuttia. Lisää poropaistirouhe ja kerma sekä jatkaa hauduttamista miedolla lämmöllä vielä noin 20-30 minuuttia. Lisää sulatejuusto ja anna sillä sulata liemeen. Nosta kattila liedeltä ja valmista sauvasekoittimella tasainen sosekeitto. Nosta kattila liedelle ja sekoita sosekeittoon suurustetta. Anna keitolla pulpahtaa hetken ajan ja nosta kattila liedeltä pois. Tarjoile heti.
***
2-3 portsjonit
Valmistus 45 minutit
70 g hakitud suitsumaitselist pôhjapôdraliha
200 g naturaalset sulatatud juustu
3,3 dl toidukoort
1 sibul
½ köögiviljakuubikut
4 dl vett
jahvatatud valget pipart
suur kimp tüümianilehti
tüümiani oksi kaunistuseks
oliiviôli
valget kastme/supipaksendajat
Koori sibul ja tükelda see. Küpseta sibulat poti pôhjas kuumas ôlis kuni see on läbipaistev. Lisa vesi, ½ köögilviljakuubikut, valget pipart ja tüümiani ning hauta umbes 10 minutit. Lisa pôhjapôdra hakitud liha ja koor ning jätka hautamist madalal temperatuuril veel umbes 20-30 minutit. Lisa sulatatud juust ja anna sellel sulada leeme sisse. Tôsta pott pliidilt ja valmista saumikseriga ühtlane püreesupp. Tôsta pott pliidile ja sega püreesupi sisse paksendaja. Anna supil muliseda môned hetked ja tôsta pott pliidilt ära. Serveeri kohe.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ma olen unustanud keeta suitsupôhjapôdrapüreesuppi. Ma ei saa aru. Jah, asi võib küll keegi kord parandada.
VastaaPoistaVähemalt pôdraliha peaks sinu kandis leiduma! See on hea soojendav supp, kuigi pôdraliha pärast üsna soolane. Soolaga peab olema ettevaatlik.
Poista