sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Valkosuklaamousse - Valge shokolaadi mousse


Valmistin Loppiaiseksi valkosuklaamoussea. Se on hyvä ja helppo jälkiruoka siksi, että se valmistuu nopeasti ja se maistuu kaikille. Vaikka kuntoilen ja haluan laihtua lisää mielestäni pitää syödä jälkiruokaa, koska se antaa tasapainoisen ja kyllästynyt tunteen syömisen jälkeen. Valkosuklaamousse on valkosuklaan ansiosta aika makea, mutta sitä pitääkin syödä pieni annos ja siksi valmistin moussea vähän ja tarjoilin sitä mummon posliinikupeista. Koristelin moussen hedelmäkarkkimakuisilla pensasmustikoilla, lumisen talven kunniaksi lumihiutalekoristekuvioilla ja sitruunankuoriraastetta.

3 annosta
Valmistus 15 minuuttia + vähintään 2 tuntia jääkaapissa

2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
½ tl vaniljasokeria
kourallinen pensasmustikoita
lumihiutaleströsseleitä
sitruunankuoriraastetta

Kaada ¾ dl kermaa pieneen kasariin ja anna sillä kuumalla hellan levyllä nousta kuplimaan. Nosta kasari levyltä, paloittelee suklaalevy ja sulata suklaa kuumassa kermassa tasaiseksi ja silkkiseksi seokseski. Anna jäähtyä.

Kaada loput kermaa isoon kulhoon, lisää vaniljasokeri ja vatkaa vispilällä notkea vaahto. Lisää jäähtynyt kerma-valkosuklaaseos ja yhdistä aineet tasaiseksi ja silkkiseksi mousseksi. Jaa valkosuklaamousse kuppeihin, peitä kupit tuorekelmulla ja nosta kupit vähintään 2 tunniksi jääkaappiin.

Ennen tarjoilua koristele pensasmustikoilla, lumihiutalekoristekuvioilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoile heti.

***


Valmistasin Kolmekuningapäevaks valge shokolaadi mousset. See on hea ja lihtne magustoit sellepärast, et see valmib kiiresti ja see meeldib kôigile. Kuigi ma treenin ja tahan saavutada tulemust, et kevadeks ostan veelgi ühe numbri väiksemaid riideid, minu meelest peab sööma môistlikult ka magustoitu, sest see annab söömise järgi tasakaaluka ja täitunud tunde. Valge shokolaadi mousse on valge shokolaadi pärast üsna magus ja seda peb sööma väikseid portsjone. Sellepärast serveerisin mousset vanaema portselantassides. Kaunistasin mousse puuviljamaitseliste pôôsasmustikatega, lumise talve auks lumihelbekujuliste dekooridega ja riivitud sidrunikoorega.

3 portsjonit
Valmistus 15 minutit + vähemalt 2 tundi külmkapis olemise aega

2 dl vahustatavat rôôska koort
100 g valget shokolaadi
½ tl vaniljasuhkrut
suur peotäis pôôsasmustikaid
lumehelbekujulisi dekoore
riivitud sidruni koort

Kalla ¾ dl koort väiksesse potti, tôsta see kuumale pliidiplaadile ja anna koorel tôusta keema. Tôsta pott pliidilt, tükelda valge shokolaad ja sulata shokolaad kuumas koores ühtlaseks ja siidiseks. Anna jahtuda.

Kalla ülejäänud koor suurde kaussi, lisa vaniljesuhkur ja vahusta vispliga ühtlane vaht. Lisa jahtunud koore-shokolaadisegu ja ühenda ained omavahel kohevaks ja siidiseks mousseks. Jaga valge shokolaadi mousse tassidesse, kata toidukilega ja tôsta külmkappi vähemalt 2 tunniks seisma.

Enne serveerimist kaunista pôôsasmustikate, lumihelbekujuliste dekooridega ja riivitud sidrunikoorega. Serveeri kohe.

2 kommenttia:

  1. Tämä voisi olla riittävän makeaa minulle, joka olen oikea herkuttelija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun joku uskaltaa sanoa, että tykkää makeasta jälkiruuasta. Mielestäni usein ovat jälkiruoat turhan vähämakeita. Mielestäni voi sydä makeaa, mutta vaikkapa pienempia annoksia. Kaunista talvisunnuntaita.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...