tiistai 5. tammikuuta 2016
Riistakäristys - Käristatud punahirveviilud
Lidlissä oli erä Polarican riistakäristystä myynnissä, 500 g paketti ja vain 3.99. Tämö oli tarjous, josta en voinut kieltäytyä. Paketti sisältää pakastettuja Uusi-Seelannin saksanhirven siivuja. Nyt ovat talvipakkaset tulleet myös Etelä-Suomeen ja heti tekee mieli kunnon ruokaa. Saksanhirven liha on murea ja sillä ei ole niin vahvaa riistan makua kuten esimerkiksi porolla tai hirvellä. Saksanhirvi on hyvää mureaa lihaa, mitä on miellyttävä syödä ja se säilyttää pehmeytensä paistumisen ja jäähtymisen jälkeen sekä siinä ei ole jänteitä. Saksanhirvestä riistakäristys sopii sen vuoksi niin pikkulapsille kuin ikäihmisille. Jos pitäisi valita, poronkäristys tai riistakäristys, ilman muuta valitsen riistakäristyksen.
Söin riistakäristystä survottujen perunoiden ja porkkanoiden, paistettujen sipulien, maustekurkun ja puolukkasurvoksen kera. Erinomaista kotiruokaa talvipakkasella.
3 annosta
Valmistus 35 minuuttia + käristyksen sulamisen aika
500 g pakastettua riistakäristystä
70 g voita
suolaa
jauhettua mustapippuria
Nosta pakasteliha huoneen lämpöön ja anna sulata sen verran kunnes lihasiivut ovat puoliksi sulaneet. Paista puoliksi sulaneet siivut keskikuumalla rautapannulla voissa. Sekoita siivoja kunnes ne ovat ruskistuneet tasaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pannu sivuun ja anna vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.
Tarjoile peruna-porkkanasurvoksen, paistettujen sipulien, mauste- tai suolakurkun sekä puolukkasurvoksen kera.
***
Lidlis oli sooduspakkumises müügil Polarica punahirveviilusid, 500 g pakend ja ainult 3.99. See oli pakkumine, millest ei vôinud loobuda.Pakend sisaldab sügavkülmutatud Uus-Meremaa punahirve viilusid. Nüüd on talvepakased jôudnud ka Lôuna-Soomesse ja kohe tahaks süüa korralikku toitu. Punahirve liha on mure ja sellel ei ole nii tugevat uluki maitset kui pôhjapôdra ja pôdra lihal. See on hea mure liha, mida on meeldiv süüa ja see säilitab oma oma pehmuse praadimise ja jahtumise järgi ning selles ei leidu kôôlusetükke. Sellepärast käristatud punahirveviilud sobivad söögiks lapsest kuni vanainimeseni. Kui peaks valima käristatud pôhjapôdra vôi punahirveviilud, siis loomulikult valin punahirve. Siin Soomes süüakse palju käristatud pôhjapôdraliha, aga minu arust punahirv on parem.
Sôin käristatud punahirveviilusid tambitud kartulite ja porganditega, praetud sibulate, marineeritud kurkide ja pressitud pohladega, milles oli veidi suhkrut. See on suurepärane kodune toit talvepakase ajal.
3 portsjonit
Valmistus 35 minutit + viilude sulamise aeg
500 g sügavkülmutatud punahirveviilusid
70 g vôid
soola
jahvatatud musta pipart
Vôta sügavkülmutatud liha toa temperatuurile ja anna lihal sulada kuni lihaviilud on pooleldi sulanud. Prae pooleldi sulanud viile keskmise kuumusega raudpannil vôi sees. Sega viile praadimise ajal, et need küpsevad tasaselt ja saavad pinnale kuldpruuni värvi. Maitsesta soola ja pipraga. Tôsta pann pliidilt kôrvale ja anna lihal tômbuda kaane all 5 minutit.
Serveeri tambitud kartulite ja porganditega, praetud sibulate, marineeritud vôi soolakurgida ning pressitud pohladega, milles on veidi suhkrut.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Riistakäristys on hyvää.
VastaaPoistaNäin on ja tosi helppo valmistaa.
Poista