tiistai 19. marraskuuta 2013

Tuorejuustolla täytetyt uuniherkkusienet - Toorjuustuga täidetud ahjushampinjonid


2-3 annosta
Valmistus 40 minuuttia

6 isoa jumboherkkusientä / 400 g
180 g tuorejuustoa
6 palaa ylikypsää kylkeä
½ dl oliiviöljyä
hienonnettua timjamia
hienonnettua rosmariinia
rouhittua mustapippuria
suolaa
parmesaanijuustoraastetta

Kaada oliiviöljyä kulhoon. Levitä öljyä uunivuoan pohjalle.

Puhdista herkkusienet ja poista niiden kannat. Täytä herkkusienet tuorejuustolla ja kastele ne kulhossa olevaan oliiviöljyyn sekä aseta herkkusienet uunivuokaan. Ripottele tuorejuuston pinnalle mustapippuria, suolaa ja hienonnettuja yrttejä sekä aseta pala kylkeä jokaisen herkkusienen päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia kunnes herkkusienet ovat kypsiä. Nosta vuoka uunista ulos ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta. Laita vuoka takaisin uunin jälkilämpöön, missä juusto sulaa herkkusienien pinnalle.

Tarjoile pääruoan lisukkeena tai syö kevynä iltapalana sekaleivän kanssa. Ruoasta voi valmistaa kasvisvaihtoehdon jättämällä kylkipalan pois.

***


2-3 portsjonit
Valmistus 40 minutit

6 suurt jumboshampinjoni / 400 g
180 g toorjuustu
6 tükki pehmet läbikasvanud suitsukülge
½ dl oliiviôli
hakitud tüümiani
hakitud rosmariini
jahvatatud musta pipart
soola
riivitud parmesanijuustu

Kalla oliivôli kaussi. Määri ôli ahjuvormi pôhjale.

Puhasta shampinjonid ja eemalda nende varred. Täida shampinjonid toorjuustuga ja kasta need kaussi oliiviôli sisse ja aseta need ahjuvormi. Jahvata peale pipart, raputa soola ja lisa hakitud ürdid ning aseta iga shampinjoni peale tükk suitsukülge.

Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 225 kraadis umbes 30 minutit kuni shampinjonid on küpsed. Tôsta vorm ahjust välja ja raputa pinnale riivitud parmesaanijuustu. Tôsta vorm tagasi ahju, kus juust sulab järeltemperatuuril shampinjonide pinnale.

Serveeri peatoidu lisandina vôi söö kerge ôhtusöögina segaviljast valmistatud leivaga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...