tiistai 25. syyskuuta 2012
Kampelapihvit katkaraputäytteellä - Lestapihvid krevetitäidisega
Kampelapihvien valmistamiseksi tarvitaan samankokoisia fileitä ja hyvä olisi jos saat kalatiskiltä 8 sellaista fileetä, mitä voi laittaa vastakkain, vatsapuolet sisäänpäin ja selkäpuoli ulospäin. Näin katkaraputäyte jää kalan sisään. Kampelapihvit katkaraputäytteellä tulivat hyvin meheviä. Juuri täyte tekee kampelasta mehevän, koska paistamisen aikana se sulaa kalaan ja pysyy hyvin pihvien sisällä. Kampelalla ja katkaravuilla on mieto maku, mutta katkarapu antaa kivan lisäsävyn kalalle, ei dominoi ja tuo arkiruokaan ripauksen uutta makua. Niitä pihvejä on helppo valmistaa ja ne paistuvat tosi nopeasti pannulla, koska kampelafilee on jo ohut.
4 annosta
Valmistus 30 minuuttia
8 keskikokoisen ihmisen kämmenen kokoista nahatonta kampelafileetä
Täyte:
1 dl sulatettuja ja keitettyjä katkarapuja hienonnettuna
100 g katkarapu-tuorejuustoa
iso nippu hienonnettua tilliä
iso nippu hienonnettua persiljaa
suolaa
jauhettua pippuria
sitruunamehua
korppujauhoja
2 kananmunaa
suolaa
ruokaöljyä
Valmista täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen tuorejuusto ja kaikki täytteen ainesosat pienessä kulhossa keskenään.
Kaada korppujauhoja yhdelle isolle lautaselle ja vatkaa kananmunat, suola ja pippuri keskenään toisella isolla syvällä lautasella.
Aseta 4 kampelafileettä työtasolle vatsapuoli ylöspäin näkyvillä ja lusikoi täyte kampelafileiden päälle pitkänä viivana (ei ihan reunojen saakka). Aseta 4 kampelafileettä täytteen päälle selkäpuoli ylöspäin ja painaa pihvit kiinni niin, että täyte jää fileiden väliin.
Kääntele pihvejä molemmin puolin alussa munassa ja sen jälkeen korppujauhossa sekä paista aika kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
Tarjoile uunijuureksien ja kylmän kurkkukastikkeen kera.
***
Lestapihvide valmistamiseks vajatakse samasuuruseid fileesid ja hea oleks kui saad kalaletilt 8 sellist fileed, mida vôib panna vastastikku, kôhupooled sissepoole ja seljapooled väljapoole. Nii täidis jääb kala sisse. Lestapihvid krevetitäidisega tulid head mahlased. Just täidis teeb lestast mahlase, sest praadimise ajal see sulab kala sisse ja püsib ilusti pihvide sees. Lestal ja krevetil on pehme maitse, aga krevetid annavad toreda lisamaitse kalale, see ei domineeri ja toob argipäeva toidule veidi uut maitset. Neid pihve on väga lihtne valmistada ja need küpsevad pannil kiiresti, sest lestfilee on ju ôhuke.
4 portsjonit
Valmistus 30 minutit
8 keskimise suurusega inimese käe suurust ilma nahta lestafileed
Täidis:
1 dl sulatatuf ja keedetud krevette peeneks hakituna
100 g krevetimaitselist toorjuustu
suur kimp hakitud tilli
suur kimp hakitud peterselli
soola
jahvatatud pipart
sidrunimahla
riivsaia
2 kanamuna
soola
toiduôli
Valmista täidis segades väikses kausis omavahel läbi toasoe toorjuust ja teised täidise ained.
Kalla riivsai ühele suurele taldrikule ja klopi teisel suurel sügaval taldrikul omavahel läbi munad, sool ja pipar.
Pane 4 lestafileed töölauale kôhupool ülespoole nähtavale ja tôsta lusikaga täidist nende keskele pika rivina (ei täiesti otsadeni). Pane 4 lestafileed täidise peale seljapool nähtvale ülespoole ja vajuta pihvid kinni, nii et täidis jääb ilusti
fileede vahele.
Kasta pihvid môlemalt poolt munasse ja selle järel riivsaia sisse ning prae pihve kuumal pannil ôli sees môlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri ahjujuurviljade ja külma kurgikastmega.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti