perjantai 21. syyskuuta 2012
Uunikasvikset Omenamintun tapaan - Ahjujuurviljad Omenaminttu moodi
Uunijuurekset Omenamintun tapaan on minun blogiystäväni Omenamintun (Hannele Kojon) keittokirjasta Kausiherkkuja omasta pihasta.
Olen aikasemminkin valmistanut ruokia Omenamintun ohjeiden mukaan ja kaikki ovat hyvin maukkaita ruokia. Omenamintun kirjasta jäi silmiin uunijuureksien resepti ja se on siksi hyvä, että siinä ei ole kovin paljon öljyä. Minun muissa uunijuureksien resepteissä on sitä aika paljon ja olen valmistanut ne Jamie Oliverin oppien mukaan.
Minä lisäsin uunijuureksille persiljaa, koska söimme niitä kalan kanssa. Omenamintulla oli lisätty rosmariinia. Varmasti valmistan niitä uunijuureksia useamman kerran sekä liharuoan kanssa lisään juureksille rosmariinia.
6-7 hengelle
Valmistusaika 40 minuuttia
noin 1 kg perunoita
4 porkkanaa
3 punasipulia
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
pieni nippu tuoretta persiljaa
1 paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
(100 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa)
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Pesee perunat ja viipaloi kuorineen. Pesee ja kuori porkkanat ja viipaloi. Kuori ja lohko sipulit.
Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Valuta öljyä kasvisten päälle ja ripottele pintaan suolaa,
pippuria ja persiljaa.
Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
Paloittele paprika ja puolita tomaatit. Lisää ne pellille ja paista vielä noin 10 minuuttia.
Varmista perunoiden kypsyys.
Kypsentämisen loppuvaiheessa kasvisten lomaan voit vielä lisämauksi murustella vuohenjuustoa tai fetaa.
(Söimme uunijuureksia kampelapihvien ja kylmän kurkkukastikkeen kera, resepti tulossa ensi viikolla).
***
Ahjujuurviljad Omenaminttu moodi on minu blogisôbra Omenaminttu kokaraamatust Kausiherkkuja omasta pihasta (Sesongi delikatesse omalt ôuelt, siin
on môeldud oma aiamaad).
Omenaminttu (Hannele Kojo) on kodundusôpetaja, kelle harrastus on mm. fotograafia. Tal on väga ilus toidu- ja fotograafiablogi. Olen valmistanud ennegi Omenaminttu’n retseptide järgi toitu ja kôik on väga maitsvad. Omenaminttu’n kokaraamatust jäi ahjujuurviljade retsept ja see on sellepärast tänuväärne retsept, et seda on lihtne ja hooletu valmistada ning see ei ole nii ôline nagu minu varasemad ahjujuurviljad, mis on valmistatud Jamie Oliveri näpunäidete järgi.
Lisasin retseptile peterselli, sest me söime juurvilju kalaga. Omenaminttu retseptis oli rosmariini. Kindlasti valmistan neid ahjujuurvilju sagadasti ning lihatoiduga lisan juurviljadele minagi rosmariini.
6-7 sööjale
Valmistusaika 40 minuuttia
umbes 1 kg kartuleid
4 porgandit
3 punast sibulat
2 sl toiduôli
½ tl soola
jahvatatud musta pipart
väike kimp värsket peterselli
1 paprikat
250 g kirsstomateid
(100 g kitse- vôi fetajuustu)
Pane ahi kuumenema 225 kraadile.
Pese kartulid ja lôika nendest sektorid. Pese ja koori porgandid ning lôika need tükkideks. Koori sibulad ja lôika nendest sektorid.
Levita juurviljad ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Lisa ôhukese nirena ôli ja raputa pinnale soola, pipart ja peterselli.
Küpseta ahju keskmisel kôrgusel umbes 20 minutit vôi nii kaua kuni juurviljad on saanud veidi värvi.
Tükelda paprika ja lôika tomatit pooleks. Lisa need ahjuplaadile ja küpseta veel umbes 10 minutit.
Kontrolli kartulite küpsus.
Küpsetamise lôpupoole vôid juurviljade peale lisamaitseks murendada kitse- vôi fetajuustu.
(Sôime ahjujuurvilju lestapihvide ja külma kurgikastmega, retsept tuleb järgmisel nädalal).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti