torstai 16. kesäkuuta 2011

Appelsiinimarinoitu grilliporsas, perunanyytit ja porkkanasalaatti

4 annosta

Valmistusaika n. 1 h + pari h -1 vuorokausi marinoitumisen aika







850 g Snellmannin Porsaan extra ulkofileetä

Marinadi:
2 appelsiinin tuorepuristettua mehu
1 rkl hunajaa
1 rkl soija
suolaa tarvittaessa (minulla oli soija tosi suolainen)
runsaasti grillimaustetta (maun mukaan)

Perunanyytit:
8 keskikokoista keitettyä perunaa
voita
merisuolaa

Salaatti:
4 porkkana
iso pala tuoretta kurkkua
1 pieni sipuli
iso kourallinen rusinoita
persiljan oksia

Salaatikastike:
loraus oliiviöljyä
loraus valkoviinietikka
kuvattua tai tuoretta oreganoa

Kastike:
1 purkki kermaviiliä
grillimaustetta
muutama hienonnettu hillosipuli
n. 1 rkl kuutioitua maustekurkkua

Tee marinadi ja sekoita kaikki marinadin aineet keskenään kannellisessa kulhossa.

Leikkaa ulkofileestä 1 cm paksuiset viipaleet ja hakkaa nuijalla ne molemmin puolin. Nosta fileeviipaleet marinadiin ja kääntele liha näin, että lihaviipaleet ovat marinadissa. Pane kulholle kansi päälle ja nosta se jääkaappiin maustumaan ainakin 2-3 tunniksi, parempi kun liha maustuu 1 vuorokausi. Käy välillä lihaa kääntelemässä. (Voit laittaa lihan marinoitumaan myös tuplamuovipusseihin).

Tee salaatti. Kuori porkkanat ja sipuli, huuhtele rusinat ja persiljaoksat. Raasta porkkana ja kurkku kulhoon, leikkaa sipulista ohuet viipaleet ja lisää kulhoon. Lisää vielä persiljaoksat ja rusinat. Sekoita pienessä mukissa öljy, valkoviinietikka ja oregano sekä kaada kastike kulhoon. Kääntele salaattia ja jätä se huoneen lämpöön maustumaan kunnes teet grillissä perunanyytit ja porsaan.

Tee myös kastike valmis sekoittamalla pieneen kulhoon kaikki aineet sekä jätä se jääkaappiin maustumaan.

Tee 4 isoa perunanyyttiä. Leikkaa jokaiselle foliopalalle 2 perunasta isommat palat. Ripottele päälle merisuolaa ja lopuksi pane päälle nokare voita. Sulje folio. Nosta nyytit grilliin ja riippuen grillistä anna niillä kypsyä siellä kunnes voi on sulanut ja perunat lämpimät (minun hiiligrillissä 25 min.).

Grillaa porsaanfileeviipaleet molemmin puolin.

Tee annoslautanen nostamalla sinne foliosta perunoita, runsaasti salaattia ja grillattua lihaa. Lopuksi lusikoi perunoiden päälle kastiketta.

Tarjoiluehdotus: kesäruokaa, juhannukseksi, pääruoka.

6 kommenttia:

  1. Sinulla on ollut nyt monta reseptiä mitä aion tehdä. Nuo pääräynäletut on hyvä laittaa mökillä, minulla on blinipannukin täällä. On ollut vaikea kommentoida blogiisi, pyytää kirautumaan joka kerta, eilen luovutin jo 4 kerran jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Herkullista!
    Auts, kakarana koulussa oli porkkanaraastetta rusinoilla. Hui, olivat keittolantädit pilanneet herkullisen raasteen.
    Ehkä silloin oli trendikästä lykätä rusinoita joka raasteeseen. Toinen raaste, josta joutui blokkaamaan rusinoita oli lantturaaste.
    ;o) rusinoiden ainut herkullinen olomuoto on suuni mukaan tuoreena ja ovat käteviä apuvälineitä näyttämään onko sima valmista.
    Auts, tulipa rusinapaatosta.
    Maukasta päivää!

    VastaaPoista
  3. Unneutui, keittolantädit laittoivat raasteisiin silloin tällöin myös puolukoita ja nehän tekivät raasteista vielä herkullisempia.
    Makoisaa päivää!

    VastaaPoista
  4. Hei Maiju! Nämä letut sopivat kyllä mainiosti mökille ja kesään, vaikka toki voi valmistaa ympäri vuoden. Harmi, kun on sellaisia teknisiä vaikeuksia. En oikein tiedä, mistä se johtuu. Itse pystyn nyt joihinkin blogeihin profiilikuvan kanssa kirjoittamaan. Kauniista viikonloppua teille Männikölle!

    Hei Tarina! Nyt oikein en ymmärtänyt, onko sinulla rusinakammo tai pidätkö niistä raastesalaatissa? Tässä lautaskokonaisuudessa mielestäni rusinat toimivat hyvin. Rusinoista tulee salaattiin makeutta, kurkusta mehevyyttä, sipuli antaa potkua ja porkkanaa on hyvä rouskuttaa. Persilja antaa väriä, on koristeellinen ja siinä on paljon C-vitamiinia. Pehmeän ja hedelmänmakuisen porsaan ja perunanyytin kanssa, mistä vielä merisuolaa saa hampaiden alle, kastikkeen ja hiiligrillilihan miellyttävän maun kanssa on kaikki toimiva ja herkullinen kokonaisuus. Tähän kokonaisuuden en laittaisi puolukoita. Tein meille vaihtoehtoisen salaatin, koska liian usein syömme vihreää salaattia. Olemme ehtineet jo kolme kertaa syötä sitä appelsiiniporsasta. Nyt vähäksi aikaa tauolle. Kauniista lomaviikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
  5. Juu-u rusina kammo.
    Kakarana rusinakiintiö tais tulla liiankin täyteen.
    Mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  6. Hei Tarina! Tuli ekstempore ehdotus korvata sitten rusinat säilykeananaksen paloilla. Porkkanasta voi tehdä hienomman raasteen, mikä on mehevämpi. Minä en tykkää raastelantusta ja rusinoista yhdessä.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...