sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Hapankorppukuorrutetut ahvenfileet, keitetyt uudet perunat, juusto-ruohosipulikastike ja kurkku-tillisalaatti

2-3 annosta

Valmistusaika 45 minuuttia

Juusto-ruohosipulikastikkeen ohje on eestiläisen Maalehden v. 2006 julkaisemasta keittokirjasta Anne Sheasby Suuri kastikekirja (käännös englannista eestiin), s. 71. Hapankorppukuorrutettu ahvenfilee on puolisoni idea, tarkemmin hän on ulkona syönyt sellaista ahventa, kuvannut minulle sitä ja sen kuvauksen perusteella valmistin itse niitä fileitä. Kurkkusalaatti on lapsuuteni ruokapöydältä äitini tekemä salaatti, mihin voi lisätä vielä tomaattia.




350 g ahvenfileitä
n. 300 g hapankorppuja
2 kananmunaa
rouhittua pippuria
suolaa
voita

Kastike:
15 g voita
15 g vehnäjauhoja
150 ml maitoa
150 ml jäähdytettyä kanalientä
55 g Cheddarjuustoa
2-3 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
merisuolaa
rouhittua mustaa pippuria

Kurkku-tillisalaatti:
1 kasvihuonekurkku
iso nippu tilliä
merisuolaa

uusia perunoita
tilliä
sitruunaa


Ensiksi tee salaatti. Höylää juustohöylällä kurkusta ohuita lastuja/viipaleita kannelliseen kulhoon. Lisää hienonnettu tilli ja ripaus merisuola sekä kääntele salaattia. Pane kulholle kansi päälle ja ravistele kulhoa niin, että kaikki aineet kunnolla sekoittuvat kulhossa ja jätä salaatti ruoan laiton ajaksi maustumaan.

Voit laittaa perunat kiehumaan.

Riko kananmunat syvemmälle lautaselle ja vispaa haarukalla rakenne rikki. Jauhaa tehosekoittimessa hapankorput karkeaksi jauhoksi. Kaada se lautaselle. Rouhi ahvenfileiden päälle merisuolaa ja mustaa pippuria, kääntele fileitä molemmin puolin ensiksi munassa ja sitten hapankorppujauhossa sekä paista ne melko kuumassa voipannussa molemmin puolin kypsäksi. Voit nostaa ahvenfileet uunivuokaan ja laittaa ne uuniin 50 asteeseen kunnes valmistat kastikkeen.

Tee kastike. Pane voi, jauhot, maito ja liemi pieneen kasariin ja nosta hellan levylle. Anna olla kuumalla levyllä kunnes kastike muuttuu sakeaksi ja hieman paksuksi, sekoita sitä jatkuvasti vispilällä. Nosta kasari levyltä ja lisää juusto. Sekoita kastiketta hitaasti kunnes juusto sulaa. Lisää kasariin hienonnettu ruohosipuli ja mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoile kastiketta lämpimänä.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada kuuma vesi pois ja lisää hienonnettua tilliä perunoille.

Tee annoslautanen. Nosta lautaselle uusia keitettyjä perunoita, paistettuja ahvenfileitä, kurkku-tillisalaattia, kastiketta ja 2 palaa sitruunaa.

Huom! Voit kuorruttaa muita valkoisia kaloja kuten kuhaa, siikaa, kampelaa.

Tarjoiluehdotus: Kotiruoka, pääruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...