tiistai 16. syyskuuta 2014
Paksu metsäsienikastike savukyljen kera – Paks seenekaste suitsulihaga
4-6 annosta
Valmistus 30 minuuttia
iso nokare voita
3 isoa kourallista puhdistettuja ja keitettyjä metsäsieniä
1 sipuli
200 g ylikypsää savukylkeä / voi olla myös maustamatonta porsaan kylkeä
2 isoa rkl vehnäjauhoja
noin 8 dl täysmaitoa
jauhettua mustapippuria
suolaa
timjamin lehtiä
Hienonna sienet. Kuori sipuli ja kuutio se. Kuutio savukylki. Ruskista savukyljen kuutioita kuuman syvän kasarin pohjassa voissa, lisää sipuli ja kypsennä lisää sekä lopuksi lisää hienonnetut sienet sekä kypsennä kaikkia muutama minuuttia. Ripottele pinnalle pippuria, suolaa sekä jauhoja ja sekoita joukkoon. Kaada kasariin maito sekä sekoita aineita keskenään. Anna kastikkeella hautua miedolla lämmöllä hellalla noin 10 minuuttia kunnes kastike paksuuntuu ja on tasaista. Kääntele kastiketta hautumisen aikana. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele timjamilla.
Tarjoile keitettyjen perunoiden ja suolakurkun kera.
***
4-6 portsjonit
Valmistus 30 minuuttia
suur tükk vôid
3 suurt peotäit puhastatud ja keedetud metsaseeni
1 sibul
200 g pehmet läbikasvanud suitsuliha / vôib olla ka naturaalset läbikasvanud sealiha
2 suurt sl nisujahu
umbes 8 dl täispiima
jahvatatud musta pipart
soola
tüümiani lehti
Haki seened. Koori sibul ja lôika kuubikuteks. Lôika ka suitsulihast kuubikud. Pruunista suitsuliha kuubikuid sügaval pannil kuumas vôis, lisa sibul ja küpseta môned hetked. Lisa hakitud seened, sega ained omavahel läbi ja anna veel küpseda pliidi peal môned minutid keskmisel temperatuuril. Raputa peale pipart, soola ja nisujahu ning sega ained omavahel läbi. Lôpuks kalla pannile piim ja sega jälle ained omavahel läbi. Anna kastmel haududa madalal temperatuuril 10 minutit kuni kaste on muutunud paksuks ja ühtlaseks.Sega kastet haudumise ajal. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Kaunista tüümianiga.
Serveeri keedetud kartulite ja soolakurgiga.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olin sieniruokareseptejä etsimässä. Tästä löysin oivallisen. Kiitos.
VastaaPoistaKiva kun resepti on mieluisa. Kastiketta voi valmistaa myös maustamottoman siankyljen kanssa, pitää toki lihakuutiot ruskistaa pannulla, mistä tulee hyvää makua kastikkeelle.
Poista