torstai 11. heinäkuuta 2013

Kylmä silli-tomaattikastike sillimädillä – Külm heeringa-tomatikaste heeringamarjaga


Hellepäivän ruoka. Minun lapsuudenkodissani äitini kesällä valmisti usein sellaista kastiketta, viilentävää, kevyttä ja helppoa. Minä kruunasin kastikkeen Ikean sillimädillä. Tarjoile keitettyjen kanamunien (tai ilman niitä) ja eilisten kylmien keitettyjen perunoiden kera.

4 annosta
Valmistus 20 minuuttia

4 keskikokoista kypsää tomaattia
2 kpl / 160 g kevytsuolattua sillifileetä
2x200 g kermaviiliä tai eestiläistä smetanaa
1 kevätsipuli (vaalea osa ja varsi)
85 g sillimätiä
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

4 keitettyä kananmunaa
keitettyjä jääkaapinkylmiä perunoita

Huuhtele tomaatit ja sipuli, leikkaa tomaatista lohkot ja sipulista ohuet viipaleet. Leikkaa sillifileistä poikittain ohuet pitkät viipaleet. Laita kaikki isoon kulhoon, lisää sitruunamehua, pippuri, enemmistö sillimädistä (jätä purkkiin mätiä annoksen koristelua varten) ja kermaviili sekä kääntele kaikki ainesosat keskenään.

Nosta kastiketta annoslautaselle, lisää perunoita ja kananmunalohkot sekä koristele sillimädillä ja kevätsipulilla.

***


Kuuma suvepäeva toit. Minu lapsepôlvekodus ema valmistas sageli sellist kastet, jahutavat, kerget ja lihtsat. Mina kroonisin kastme Ikea heeringamarjaga. Serveeri keedetud kanamunade (vôi ilma nendeta) ja eilsete külmade keedetud kartulitega.

4 portsjonit
Valmistus 20 minutit

4 keskmise suurusega küpset tomatit
2 kpl / 160 g kergeltsoolatud heeringafileed
2x200 g hapukoort
1 roheline sibul (valge osa ja vars)
85 g heeringamarja
sidrunimahla
jahvatatud musta pipart

4 keedetud kanamuna
keedetud külmkapikülmi kartuleid

Loputa tomatid ja sibul, lôika tomatid sekoriteks ja sibulatest ôhukesed viilud. Lôika heeringafileest pôigiti ôhukesed pikad viilud. Pane kôik suurde kaussi, lisa sidrunimahl, pipar, enamik heeringamarjast (jäta purki marja portsjonite kaunistamiseks) ja hapukoor ning sega ained omavahel läbi.

Tôsta kastet taldrikule, lisa kartulid ja kanamunasektorid ning kaunista heeringamarja ja rohlise sibulaga.

2 kommenttia:

  1. Tekisipä mieleni maistaa!
    Ihanaista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli aika hyvä syötävä hellepäivien aikana. Kaunista kesäviikonloppua!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...