perjantai 20. maaliskuuta 2015

Herkkujen kevät 2015 Yle Teemalla, 2 – Delikatesside kevad 2015 Yle Teemal, 2


No niin, tästä teille vielä muistutus, että Yle Teemalla on menossa Herkkujen kevät 2015. Olen seurannut ohjelmia niin, miten olen pystynyt. Maaliskuu on ollut minulla aikamoinen kuukausi, koska minulla piti muuttaa nykyisestä asunnosta pois, mutta peruutin muuton.
Varsinaiseen asiaan. Tulossa on jo huomenna:

21.3. Teemalauantai: Sushit ja yakuzat
Teemalauantai matkaa japanilaisen ruuan perässä Tokioon mestari Jiron pikkuruiseen mutta maailman parhaaseen sushibaariin. Illan elokuva on Seijun Suzukin tyylitelty, kulttiaseman saavuttanut yakuzaklassikko Tehtävänä murha, jossa juonen keskeisessä osassa on keitetty riisi.
Sushimestari Jiron unelma (Jiro Dreams of Sushi)
Tehtävänä murha (Koroshi no rakuin)

27.3. Kino: Delicatessen - Herkuttelijoiden yö (Delicatessen/Ranska 1991)
Palkittu, fantastisen villi musta komedia suurkatastrofin jälkeisestä Ranskasta, missä kerrostalon huoltomiehistä on kovaakin kysyntää moneen makuun.
Ohjaus: Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet(Uusinta)

11.4. Teemalauantai: Fine dining
Herkutteluun ja haute cuisineen keskittyvän Teemalauantain avaa upouusi dokumenttielokuva Foodies, joka kertoo kulinaristien jet setistä, maailman huippuravintoloita kiertävistä ruokafriikeistä. Illan päättää kolmen Michelin-tähden arvoinen ruokaelokuva, Karen Blixenin novelliin perustuva ja Gabriel Axelin ohjaama Ranskalainen illallinen.
Foodies
Ranskalainen illallinen (Babettes gæstebud)

Nautinnollisia elokuvahetkiä teille!

Ohjelmien teksti ja kuva: Yle

Lue myös Herkkujen kevät 2015 Yle Teema, 1.

***

No nii, siit teile veel meeldetuletus, et Yle Teemal on praegu käimas Delikatesside kevad 2015. Olen jälginud programmi nii nagu olen suutnud. Märts on olnud minul segadusi täis kuu, sest ma pidin ära kolima oma praegusest korterist ja jôudsin juba oma praeguse köögiga jumalaga jätta, aga siis plaanid muutusid.

Aga nüüd asja juurde. Juba homme tuleb:

21.3 Sushimestari Jiron unelm (Jiro Dreams of Sushi). Teemalaupäev reisib jaapani toidu järgi Tokiosse meister Jiro väiksesse, aga maailma parimasse sushibaari. Ôhtu mängufilm on Seijun Suzuki stiliseeritud, kulttistaatuse saavutanud yakuzaklassik Ülesandena môrv, kus loo kesksena tegijana on keedetud riis.

27.3 tuleb Teemalt mängufilm Delicatessen - Maiasmokkade öö (Delicatessen/Ranska 1991). Auhinnatud, fantastiliselt metsik must komöödia suurkatastroofi järgsest Prantusmaast, kus betoonelamu tehnikul on väga suurt nôudlust nii mitmele maitsele.

Delikatesside kevade 2015 magustoiduks on 11.4 tulev Teemalaupäevaôhtu Fine dining. Maiustamisele ja haute cuisinele keskendunud Teemalaupäev avab täiesti uus dokumentaalmängufilm Foodies, mis jutustab kulinaristide jet setist, maailma tipprestoranides keerlevatest toidufriikidest. Ôhtu lôpetab kolme Michelin-tähe vääriline toidumängufilm, Karen Blixeni novellile pôhinev ja Gabriel Axelin juhitud Prantsuse ôhtusöök.

Naudingulisi mängufilmihetki!

Saadete tekst ja pilt: Yle

Loe ka Delikatesside kevad 2015 Yle Teemal, 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...