sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Inkivääri-pähkinäpikkuleivät

30 kpl

Valmistusaika n. 45 min. (lisäksi jäähtymis- ja paistoaika)

Paistettujen appelsiinien ja inkiväärikastikkeen tekemisestä jäi minulle iso pala inkivääriä. Ostin sen kastiketta varten, mutta sinne meni vaan 1 tl:n raastettua inkivääriä ja näin päätin käyttää loput inkivääristä Inkivääri-pähkinäpikkuleipien valmistamiseksi. Ohjeen otin taas kirjasta Maukkaita pikkuherkkuja kaikkialta maailmasta: Pienet leivonnaiset, s. 181 Inkivääri-pistaasipikkuleivät. Minulla ei ollut siirapissa säilöttyä inkivääriä ja painin raastetun inkiväärin vuorokaudeksi fariinisokeriliemeen. Pistaasipähkinöitä oli kaapissa aika vähän ja näin ripottelin pikkuleipien päälle vielä maapähkinä- ja hasselpähkinärouhetta.







50 g siirapissa säilöttyä inkivääriä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria hyppysellinen suolaa
1 kananmuna
50 g jauhettuja kuorittuja manteleita
200 g voita
1 keltuainen
2 rkl maitoa
50 g pähkinärouhetta

Pilko inkivääri hienoksi.

Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, suola, kananmuna, inkivääri ja mantelit.

Leikkaa voi paloiksi ja lisää jauheseoksen päälle. Sekoita taikinakoukulla varustetulla sähkövatkaimella (minä yhdistelmäkoneella) paakkuiseksi seokseksi, vaivaa sitten jauhotetulla työpöydällä nopeasti sileäksi taikinaksi. Peitä ja pane kylmään n. 1 h:ksi.

Kauli taikina n. 5 mm paksuiseksi levyksi, painele muotilla pyöreitä pikkuleipiä (minulla halkaisija 6 cm) ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Sekoita keltuainen ja maito keskenään ja voitele pikkuleivät seoksella, sirottele päälle pähkinärouhetta.

Paista 180-asteisessa uunissa keskiosassa n. 15 min.

Huom! Voi pakastaa.

Tarjoiluehdotus: Herkutteluun, jälkiruoka.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...