tag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post7883380017426807201..comments2024-03-29T00:52:52.433-07:00Comments on Lautasellesi - Sinu taldrikule: Uuniperunamuusi ja vaalea maitokastike (vege) - Ahjukartulipuder ja valge piimakaste (vege)Voisulahttp://www.blogger.com/profile/02753210915231971475noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-29571024409366974572022-02-12T21:54:14.957-08:002022-02-12T21:54:14.957-08:00Tummalla siirapilla makeutettu uunimuusi yli jääne...Tummalla siirapilla makeutettu uunimuusi yli jääneestä perunamuusista.<br /><br />Siirapilla makeutettu perunasta valmistettu uunimuusi ei kaipaa juurikaan muita mausteita. Muusin suola ja voi yleensä riittää. Jos maustat, niin mausta hillitysti. "Siirapin makeuden riiteleminen muiden mausteiden kanssa estyy, kun muita mausteita ei juurikaan käytetä. Kokeile sopivia makusiirappeja.<br /><br />Siirapilla makeutetun uunimuusin ohje:<br /><br />Lisää perunamuusiin maitoa niin että saat sakean vellimäisen soseen.<br /><br />Tarkista suola, mutta muusin suola usein riittää.<br /><br />Lisää 1 litraan perunamuusia noin ½-1 desilitra tummaa siirappia. Tumma siirappia antaa sopivasti väriä. Sekoita tasaiseksi.<br /><br />Laita siirapilla makeutettu ja maidolla notkistettu perunamuusi voideltuun uunivuokaan. Jos haluat, lisää pinnalle kevyesti ripotellen korppujauhoa. Lisää pinnalle muutamia voinokareita.<br /><br />Paista aluksi sähkölieden uunissa reilussa lämmössä, noin 200 asteessa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kiehumaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin silloin ylikiehumisen vaaraa ei ole.<br /><br />Paista siirapilla makeutettua uunimuusia noin 1½-3 tuntia. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-62075116806833166812012-04-16T08:05:24.069-07:002012-04-16T08:05:24.069-07:00Tämä on hyvin sanottu. Sinullekin hyvää ja erittäi...Tämä on hyvin sanottu. Sinullekin hyvää ja erittäin vähälumista viikkoa. Vihreä nurmikko on meidän perheessä hyvin odotettu näkymä....Voisulahttps://www.blogger.com/profile/02753210915231971475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-52921345570772432532012-04-15T11:52:55.801-07:002012-04-15T11:52:55.801-07:00Tulipa jälleen vanha sanonta mieleen.
Joka keitety...Tulipa jälleen vanha sanonta mieleen.<br />Joka keitetyn paistaa se makena maistaa.<br />Vähälumista alkavaa viikkoa!Tarinahttps://www.blogger.com/profile/02389914697929863252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-49440560489316334142012-04-14T01:52:13.897-07:002012-04-14T01:52:13.897-07:00Juust on kindlasti hea. Minu abikaasa soovitas lis...Juust on kindlasti hea. Minu abikaasa soovitas lisada sinihallitusjuustu, kindlasti ka sobiv. Minul tuli see ahjukartulipuder ekstempore-ideena, sest abikassa teatas, et hilineb koju 30 minutit liiklusummikute tôttu ja pistsin pudru vormi ja ahju. Me sôime putru hakklihapallide ja pruuni kastmega, aga see sobib nende kotlettide jm sama hästi.<br /><br />Käisin ka sinu ahjukartulipudrut seente ja hakklihaga vaatamas ja kindlasti ükskord teen ka seda.Voisulahttps://www.blogger.com/profile/02753210915231971475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-55116966523196426852012-04-14T01:48:18.796-07:002012-04-14T01:48:18.796-07:00Hei, lue myös edellinen vastaus. Se on hyvä, sille...Hei, lue myös edellinen vastaus. Se on hyvä, sille tulee uunissa paistetun ruoan lisämakua, mikä mielestäni on tosi hyvä ja antaa heti uuden maun muusille. Perunamuusilla pitää olla sopivasti notkea, ei muuta eroa. Puolisoni ehdotti, että voisi vielä ripotella sinihomejuuston paloja sen pinnalle. varmasti sopii.<br /><br />P.S. Kävin myös sinun blogissa, mutta lukeminen jäi vielä kesken. Jatkan myöhemmin.Voisulahttps://www.blogger.com/profile/02753210915231971475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-5492730555207838242012-04-14T01:47:26.960-07:002012-04-14T01:47:26.960-07:00Se on hyvä vaihtoehto tavalliselle perunamuusille ...Se on hyvä vaihtoehto tavalliselle perunamuusille ja -soseelle. Se on kuitenkin aika levinnyt tapaa valmistaa perunamuusia, olen nähnyt ohjeita aikaisemmin netissä. Minä valmistin sen siksi, koska puoliso ilmoitti, että ruuhkien takia myöhästyy 30 minuuttia ja siksi laitoin muusin vuokaan ja uuniin. Me söimme muusia jauhelihapullien ja ruskean kastikkeen kera, mutta se sopii sama hyvin niiden kotlettien jm kanssa.Voisulahttps://www.blogger.com/profile/02753210915231971475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-20514398640462122392012-04-13T08:46:56.474-07:002012-04-13T08:46:56.474-07:00Nii hea, mina raputan veel 10 minutit ennem küpsem...Nii hea, mina raputan veel 10 minutit ennem küpsemise lõppu riivitud juustu peale. Imehea :)Ritsikashttps://www.blogger.com/profile/06316801930756778013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-79237377320669350752012-04-13T05:37:19.437-07:002012-04-13T05:37:19.437-07:00En olekaan ennen kuullut uuniperunamuusista. Näytt...En olekaan ennen kuullut uuniperunamuusista. Näyttää ja vaikuttaa ainakin hyvälle. Onko maussa tai koostumuksessa jonkinlaista eroa tavalliseen muusiin verrattuna? :-)Porkkanatyttöhttps://www.blogger.com/profile/09025235282182833457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1672324978699767255.post-9986070420107194572012-04-13T04:14:51.200-07:002012-04-13T04:14:51.200-07:00Mielenkiintoinen idea, en koskaan laittanut peruna...Mielenkiintoinen idea, en koskaan laittanut perunamuusia uuniin! :)<br />Ja nuo jauhelihakotletit näyttävät herkullisilta!Piparipullahttps://www.blogger.com/profile/12907371568627702107noreply@blogger.com