sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Uuniperunat katkaraputäytteen kera – Ahjukartulid krevetitäidisega


Valmistin eilen Pyhänpäivänä uuniperunoita katkaraputäytteen kera. Tämä ruoka valmistuu helposti ja on hyvää viikonlopunruokaa. Perunat uuniin ja puoli tunti ennen perunoiden ulosottamista uunista valmistetaan täyte ja se on siinä! Bon Apétit!

2 annosta
Valmistus noin 1,5 tuntia

4 isompaa jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)

Katkaraputäyte:
180 g keitettyjä ja sulatettuja pakastekatkarapuja
2 keitettyä kananmunaa
200 g kermaviiliä
200 g raejuustoa
pala tuoretta kurkkua
muutama cocktailkurkkua
1 rkl Dijon sinappia
1 dl majoneesia
jauhettua valkopippuria
ripaus suolaa
pieni ripaus sokeria
iso nippu tilliä
iso nippu ruohosipulia

Pese perunat huolella kylmän veden alla. Kääri perunat folioon ja paista perunoita uunissa alussa 225 asteessa 30 minuuttia ja sen jälkeen 200 asteessa 1 tunti tai näin kauan kunnes perunat ovat kypsiä.

Valmista katkaraputäyte. Keitä ja hienonna kananmunat. Paloittele kurkut ja hienonna yrtit. Huuhtele katkaravut siivilässä, ravistele ylimääräinen vesi pois ja hiennonna hieman. Laita kaikki ainesosat isoon kulhoon, lisää mausteita ja yhdistä aineet.

Ota perunat uunista ulos, poista folio ja vedä uuniperunoihin ristiviillot. Purista perunoiden sisuta vähän esiin, laita perunat lautaselle ja täytä perunat katkaraputäytteellä. Ripottele pinnalle vielä hienonnettuja yrttejä sekä tarjoile heti. Nosta myös kulho katkaraputäytteen kera pöydälle ja syömisen aikana voi lisätä täytettä perunoiden päälle.

***

Valmistasin eile Soome Hingedepäeval ahjukartuleid krevetitäidisega. See toit valmib lihtsalt ja on hea nädalavahetuse toit. Kartulid ahju ja pool tundi enne kartulite väljavôtmist ahjust valmistatakse täidis ja valmis on! Bon Apétit!

2 portsjonit
Valmistus umbes 1,5 tundi

4 suuremat jahust kartulit (näitkes Rosamunda, mis on Soomes väga soositud ahjukartul)

Krvetitäidis:
180 g keedetud ja sulatatud sügavkülmakrevette
2 keedetud kanamuna
200 g kermaviili vôi hapukoort
200 g raejuustu
tükk värsket kurki
môned cocktailkurgid
1 sl Dijon sinepit
1 dl majoneesi
jahvatatud valget pipart
veidi soola
veidi suhkrut
suur kimp värsket tilli
suur kimp murulauku

Pese kartulid hoolikalt külma vee all. Kääri kartulid fooliumisse ja küpseta kartuleid ahjus alguses 225 kraadis 30 minutit ja selle järgi 200 kraadis 1 tund vôi nii kaua kuni kartulid on küpsed.

Valmista krevetitäidis. Keeda ja haki kanamunad. Tükelda kurgid ja haki ürdid. Loputa sulanud krevetid kurnas külma vee all läbi, raputa üleliigne vesi ära ja haki veidi peenemaks. Pane kôik täidise koostisosad suurde kaussi, lisa maitseaineid ja sega ained omavahel läbi.

Vôta ahjukartulid ahjust välja, eemalda foolium ja lôika ahjukartulite peale ristiviilud. Pressi kartulite sisu veidi esile, aseta kartulid taldrikutele ja täida ahjukartulid krvetetitäidisega. Raputa pinnale veel hakitud ürte ja serveeri kohe. Tôsta ka kauss täidisega lauale ja söömise käigus vôib lisada taldrikule kartulite peale veel krevetitäidist.

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...