sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Testissä Modon uudet siirapit, Seljankukka ja Agave – Testimisel Modo uued siirupid, Leedriôie ja Agaavi

FIN Postauksen sponsori on Modo. Yhteistyössä Modo ja Marsaana Communications.

Sain taas mahdollisuuden viestintätoimisto Marsaanan kautta testata Modon uusia siirappeja ja valitsin tällä kertaa Seljankukan ja Agaven. Kesäloman alussa kävimme tyttäreni kanssa siirappeja Marsaanan Showroomista Helsingin keskustasta hakemassa ja menimme sen jälkeen Stockmannin yläkerran kahvilaan syömään. Mikä sattuma, Fazerin kahvilassa oli esillä pitkä rivi Modon makusiirappeja, mitä voi lisätä juomiin. Eli jos haluat itsekin vähän testata niitä siirappeja ennen ostopäätöstä, mene vaikkapa Helsingin Stockmannin 8. kerroksen kahvilaan niitä maistelemaan.

Minä aloitin testaamisen kotona ja koska haluan syödä nykyaikana tuoretta ja raikasta ruokaa sekä alkoholi ei juuri maistu, jäi minulle mahdollisuus lisätä siirappeja välipalajuomien sisään. Olen ostanut Ikean Foodista seljankukan mehua, mistä tykkäsin tosi paljon. Sen kokemuksen perusteella tuli tuntuma, että seljankukka sopii yhteen mansikoiden kanssa. Näin valmistin välipalajuoman isosta kourallisesta tuoreista mansikoista, yhdestä banaanista ja 1 ½ dl maustamattomasta jogurtista, mihin lisäsin lorauksen seljankukan siirappia sekä sekoitin kaikki ainesosat tehosekoittimessa. Tietenkin tuli hyvä juoma ja seljankukan maku on sen verran vahva, että se oli vielä kauan suussa, mutta mitäs siitä kun kerran mausta tykkää. Tietenkin postauksen ohjeet ovat hyvin suunta antavia, koska valmistan jatkuvasti erilaisia makuyhistelmiä.

Vasemmalla ja oikealla kuvien siirappi - Modolta - vasakul ja paremal piltidel olev siirup - Modolt

Kerran aamuksi valmistin aamupalajuoman 1 dl mustikoista, yhdestä päärynästä ja ½ dl kaurahiutaleista, mihin lisäsin agave siirappia. Se siirappi on niin ihana, paksu, hunajainen ja sillä on pikkasen karamellin makua. Ihana, ei muuta sanottavaa. Agave sopii varmasti myös eksoottisten hedelmien kera. Minun aamupalajuomasta tuli pehmeä ja aika ruokaisa. Vaihtoehtoinen aamupala.


Minulla kävi syntymäpäivävieraita ja joimme silloin kahvia Modon makusiirappien kera. Edellisestä testikerrasta oli minulla kaapissa vielä pullojen pohjalla vähän vanilja- ja hasselpähkinäsiirappia. Jokaisella on oma makumieltymys, yksi tykkää yhdestä mausta ja toinen toisesta. Modolla on jo laaja valikoima makusiirappeja ja varmasti jokainen löytää valikoimasta itselleen mieluisan siirapin.

***

EST Postituse sponsor on Modo. Koostöös Modo ja Marsaana Communications.

Sain jälle kord vôimaluse suhtekorraldusfirma Marsaana kaudu testida Modo uusi maitsesiirupeid ja valisin sellel korral testimiseks Leedriôie ja Agaavi. Suvepuhkuse alguses käisin tütrega siirupeid Helsingi keskuses paiknevast Marsaana Showroomist ära toomas ja selle järgi läksime Stockmanni ülemise korruse Fazeri kohvikusse sööma. Oli alles kokkusattumine. Fazeri kohvikus oli välja pandud pikk rivi Modo siirupeid, mida vôib seal erinevate jookidega nautida. Ehk lühidalt, kui sa tahad neid siirupeid veidi testida enne pudeli äraostmist, siis üks vôimalus on seda teha just Stockmanni 8.korruse kohvikus.

Mina alustasin proovimisega kodus ja kuna ma praegusel hetkel tahan süüa värsket ja pristavat, alkoholi ma praktiliselt ei joo, siis minule jäi vôimalus lisada siirupeid vahepala jookide sisse. Olen ostnud Ikea Foodist leedriôie mahla, mis mulle väga meeldib. Selle kogemuse pôhjal järeldasin, et leedriôiesiirup sobib maasikatega kokku. Nii valmistasin joogi suurest peotäiest maasikatest, ühest banaanist ja 1 ½ dl naturaalsest jogurtist, millele lisasin lonksu leedriôie siirupit ning segasin ained blendris läbi. Muidugi tuli hea jook välja ja leedriôie maitse oli üsna tugev. See oli veel kaua suus, aga see on ju hea, kui leedriôie maitse meeldib. Postituse retseptid on muidugi väga suunda andvad, sest valmistan pidevalt erinevaid maitsekooslusi.

Vasemmalla ja oikealla kuvien siirappi - Modolta - vasakul ja paremal piltidel olev siirup - Modolt

Ükskord valmistasin hommikujoogi 1 dl mustikatest, ühest banaanist ja ½ dl kaerahelvestest, kuhu lisasin lonksu agaavesiirupit. See siirup on nii mônus paks ja meetaoline, millel on kerge karamelline maitse. Mônus, ei ole muud lisada. Agaave sobib minu arust veel hästi eksootiliste puuviljadega, aga minu hommikujook tuli toitev ja pehmemaitseline välja. Vaheldus traditsioonilisele hommikusöögile.


Mul käis sünnipäevakülalisi ja andsin neile vôimaluse lisada kohvi sisse Modo siirupeid. Eelmisest testimise korrast oli mul kappi jäänud pudelite pôhja veel vanilje- ja sarapuupähklisiirupit. Ühele meeldib üks maitse ja teisele teine. Modol on nüüd juba lai valik erinevate maitsetega siirupeid ja kindlasti iga soovija leiab sellest valikust endale meeldiva maitse.

FIN Bloggaajalle siirappipullot: Modo
EST Blogijale siirupipudelid: Modo

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lihapullakeitto – Hakklihapallisupp


Naudan ydinluun kanssa kunnon lihapullakeiton valmistaminen kestää. Varaa sitä varten kokonainen aamupäivä ja lounas sekä joskus kannattaa ottaa se mahtava työ päivän aikatauluun, koska mielestäni sellainen lihakeitto on ikivihreä kotiruoka ja lopputulos kruunaa ison työn. Kotona valmistetusta lihaliemestä keitto on hyvin ravinteikas ja vatsassa sekä koko elimistössä on syömisen jälkeen tasapainoinen hyvä olo. Nyt on jo marketeissa myynnissä tuoreita kotimaisia vihanneksia ja niistä tulee keitolle tuoretta ja vähän makeaa makua. Suosittelen.

4 l
4 tuntia

Lihaliemi:
1,3 kg naudan ydinluuta
3 l kylmää vettä
3 kevätsipulin vartta + valkoiset osat
iso nippu persiljaa
10 kokonaista mustapippuria
3 laakerinlehteä
merisuolaa

500 g pestyjä varhaisperunoita
5 varhaisporkkanaa
2 kpl / 200 g palsternakkaa
2 iso kourallista sokeriherneitä / 2 dl tuoreita herneitä

Jauhelihataikina:
600 g naudan jauhelihaa
noin ½ dl korppujauhoa
2 kananmunaa
jauhettua mustapippuria
suolaa
loraus kylmää vettä
1 kevätsipulin vaalea osa
halutessasi yksi valkosipulin kynsi

oliiviöljyä

4 dl kylmää vettä
kokonaisia mustapippureita
2 laakerinlehteä
hienonnettua persiljaa

Kaada 3 l kylmää vettä isoon kattilaan ja laita naudan ydinluu veteen kattilaan. Nosta kattila kuumalle hellan levylle keskilämmölle ja laita kansi kattilan päälle. Käy katsomassa, milloin vaahto alkaa nousta veden pinnalle sekä kuori vaahtoa reikäkauhalla pinnalta pois näin kauan kunnes sitä nousee pinnalle. Lisää kokonaiset pippurit, laakerinlehdet, nippu persiljaa ja paloiksi leikatut kevätsipulin varret sekä keitä lientä sopivalla keskilämmöllä kannen alla kunnes rusto ja liha on ydinluun ympäriltä kypsä ja liemellä on vahva lihaliemen makua (lihaliemen valmistus 2 tuntia ja 30 minuuttia). Nosta kattila levyltä ja nosta luu liemestä ulos sekä siivilöi liemi. Kaada siivilöity lihaliemi takaisin kattilaan ja lisää noin 4 dl kylmää vettä kattilaan sekä aseta kattila takaisin levylle.

Lihaliemen valmistamisen aikana huuhtele varhaisperunat ja porkkanat sekä paloittele ne. Kuori palsternakat ja paloittele myös ne. Puhdista sokeriherneet ja laita puhdistetut herneet pieneen kulhoon.

Ensiksi laita lihaliemeen porkkana- ja palsternakkapalat ja anna kypsyä noin pari-kolme minuuttia kannen alla keskilämmöllä. Lisää perunapalat ja anna kypsyä kunnes peruna on melkein pehmeä. Viimeisenä lisää joukkoon herneet.

Sen aikana kun vihannekset kypsyvät valmista jauhelihataikina sekoittamalla ainesosat isossa kulhossa ja pyörittele jauhelihataikinasta golfpallon kokoiset jauhelihapullat. Ruskista lihapullia kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä molemmin puolin sekä nosta lihapullat kattilaan keittoliemeen ja kuori taas vaahtoa reikäkauhalla kunnes sitä enää ei nouse pinnalle. Isolla lusikalla kuori pinnalta ylimääräinen rasva pois. Lisää muutama kokonainen mustapippuri ja 2 laakerinlehteä sekä anna keitolla kypsyä sopivalla keskilämmöllä kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeisenä lisää hienonnettu persilja.

***


Veise luuüdikondiga valmistatud hakklihapallisupi valmistamine vôtab aega. Broneeri selle jaoks üks hommiku- ja lôunapoolik oma kalendris, aga vahetevahel tasub selline töö ette vôtta, sest minu arust on selline lihasupp aegumatu klassik ja lôpptulemus kroonid kogu vaeva nägemise ära. Kodus valmistatud lihaleemest valmistatud supp on väga toitev ja kôhus ning kogu organismis on söömise järgi hea tasakaalukas tunne. Nüüd on marketites müügil värskeid kodumaiseid juurvilju ja neist tuleb supile värsket ja veidi magusat maitset. Soovitan.


4 l
4 tundi

Lihaleem:
1,3 kg veise konti luuüdiga
3 l külma vett
3 rohelise sibula vart valgete osadega
suur kimp peterselli
10 musta pipra tera
3 loorberilehte
meresoola

500 g pestud värskeid kartuleid
5 värsket porgandit
2 tk / 200 g pastinaakki
2 suur peotäit suhkruhernekaunu / 2 dl värskeid herneid

Hakklihataigen:
600 g veise hakkliha
umbes ½ dl riivsaia
2 kanamuna
jahvatatud musta piprt
soola
lonks külma vett
1 rohelise sibula valge osa
soovi korral üks küüslaugu küüs

oliiviôli

4 dl külma vett
musta pipra terasid
2 loorberilehte
hakitud peterselli

Kalla 3 l külma vett suurde kastrulisse ja pane suur supikont vette. Tôsta kastrul keskmise temperatuuriga pliidi plaadile ja pane kaas kastruli peale. Käi vaatamas, millal vaht hakkab vee pinnale tôusma ja koori vahtu vahukulbiga pinnalt nii kaua kuni seda enam ei tule. Lisa pipraterad, loorberilehed, sool, kimp peterselli ja tükkideks lôigatud rohelise sibula varred ning keeda leent keskmisel temperatuuril kaane all kuni liha ja kôôlused kondi ümbert on pehmed ja oled saanud tugeva maitsega lihaleeme ( lihaleeme keetmine 2 tundi ja 30 minutit). Vôta supikont kastrulist välja ja kurna leen ära. Kalla puhas lihaleem kastrulisse tagasi ja lisa 4 dl külma vett ja aseta kastrul tagasi pliidile.

Lihaleeme valmistamise ajal loputa värske kartul ja porgandid ning tükelda need. Koori pastinaagid ja tükelda ka need. Puhasta suhkruherned ja pane puhastatud herned väiksesse kaussi.

Kôigepealt pane kartrulisse lihaleeme sisse porgandid ja pastinaak ja keeda keskmisel temparatuuril kaane all kaks-kolm minuutit. Lisa kartul ja anna küpseda kuni kartul on poolpehme. Viimaks lisa herned.

Siis kui juurviljad keevad, valmista hakklihapallide taigen segades suures kausis taigna koostisosad omavahel läbi ning keeruta taignast golfpallide suurused hakklihapallid. Pruunista hakklihapalle kuumal pannil oliivôlis môlemalt poolt ning tôsta hakklihapallid kastrulisse. Siis kui supi leeme pinnale hakkab tôusma vahtu, koori jälle vaht vahukulbiga ära. Koori suure lusikaga üleliigne rasv supi pinnalt ära. Lisa pipraterad, loorberilehed ning anna supil keeda keskmisel temperatuuril kuni hakklihapallid on küpsed ja tôusnud supi pinnale. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral soola. Viimasena lisa hakitud petersell.

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Paperinohuet letut kylmäsavukirjolohitäytteellä - Paberiôhukesed pannkoogid külmsuitsuvikerfolli täidisega


Paperinohuet letut kylmäsavukirjolohitäytteellä on mainio kesäruoka. Se ruoka ei valmistu heti käden käänteessä, mutta se palkitsee valmistamisen. Käytin lettujen paistamiseen hyvin vähän rasvaa, periaatteessa tapahtui rasvan käytön ihme, koska ison lettukasan paistamiselle kului vaan noin 40 g voita ja noin ½ dl oliiviöljyä. Laitoin pienen nokaren voita ja lorauksen oliiviöljyä jokaisen letun paistamista varten pannulle. Rasva oli vaan sen verran, että tuli rasvakelmu pannun pinnalle, mutta silti oli sitä sopivasti. Kaadoin taikinakulhosta pannulle sen verran taikinaa, mikä helposti valui ja levisi paistinpannulle. Periaatteessa taikina hyytyi kuumaalla pannulla ja silloin kun se oli jo irti pannusta ja paistunut yhdeltä puolelta, käänsin letulle toisen puolen. Toisen puolen paistoin samalla tavalla. Silloin kun pääsee lettujen paistamisen rytmiin, sitten loppujen lopuksi työ etenee tosi nopeasti.


Täytteeksi ostin kylmäsavukirjolohta, koska sitä oli meidän lähikaupassa tarjousmyynnissä. Täytteeksi sopivat vielä kuumasavukirjolohi ja –lohi. Suikaloin kirjolohen isot viipaleet, koska pieni ohuita suikaleita on helpompi syödä. Raejuustotäytteen voi valmistaa créme fraîchen kanssa tai ilman sitä, koska kalasta, letuista ja rucolasalaatista tulee riittävästi rasvaa ja mehukkuutta. Lopputulos on maistuva ja täyttävä järkiruoka, mikä ei ole kovin rasvaista. Viimeiset letut voi vielä syödä mansikkahillon kera.

4 annosta
Valmistus 1,5 tuntia

Lettutaikina:
8 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
noin 4 dl vehnäjauhoja

oliiviöljyä
voita

300 g kylmäsavukirjolohta

Raejuustotäyte:
400 g raejuustoa
1 isompi tomaatti
pala kurkkua
6 cocktailkurkkua
noin 10 kapparia
pieni ripaus suolaa
150 g créme fraîcheta

Rucolasalaatti:
1 ruukku rucolaa
2 pientä salottisipulia
loraus oliiviöljyä
sitruunamehua
jauhettua mustapippuria
ripaus ruolaa
parmesaanijuustoraastetta

mansikkahilloa

Huuhtele rucolan lehdet, kuivaa ne salaattilingossa ja nosta rucola kulhoon. Kuori salottisipulit ja leikkaa niistä hyvin ohuet viipaleet. Laita sipuliviipaleet mortteliin, lisää loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua, ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria sekä hienonna aineita keskenään sen verran että sipulin mehut irtoavat. Jätä sekoitus maustumaan tarjoilun saakka.

Laita raejuusto ja créme fraîche toiseen kulhoon. Leikkaa cocktailkurkuista ohuet viipaleet. Huuhtele kurkku, kuori kurkkupala, leikkaa kurkku pitkittäin neljäksi lohkoksi, leikkaa siemenosat pois ja viipaloi kurkkupalat sekä nosta viipaleet kulhoon. Huuhtele tomaatti ja leikkaa se neljäksi lohkoksi. Leikkaa lohkoilta siemenosat pois. Laita lohkopalat kuori vasten leikkuulauta, pidä kättä tomaatin päällä ja leikkaa kuori vihanneksen lihasta irti. Viipaloi tomaattilohkojen puhdas vihannesliha ja laita kulhoon. Hienonna
kapparit ja lisää kulhoon. Mausta suolalla ja sekoita ainesosia keskenään, nosta kulho jääkaappiin sekä jätä maustumaan tarjoilun saakka.

Leikkaa kylmäsavukirjolohen isoista viipaleista ohuet suikaleet ja aseta ne tarjoiluastialle. Peitä astia tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin tarjoilun saakka.

Valmista lettutaikina. Kaada isompaan kulhoon maito, riko kananmunat kulhoon ja lisää ripaus suolaa sekä vatkaa aineet vispilällä keskenään. Lisää 1 dl vehnäjauhoa kerrallaan sitä maitoon vispaten
kunnes saat notkean ja juoksevan taikinan. Kuumenna paistinpannu hellan levyllä ja paista letut vähäisessä rasvassa (pieni nokare voita ja loraus oliiviöljyä per lettu).

Sekoita maustuneet sipuliviipaleet ja rucola keskenään ja aseta salaatti tarjoilualustalle sekä raasta pinnalle parmesaania.

Tarjoile paperinohuita lettuja täytteiden ja mansikkahillon kera.

***


Paberiôhukesed pannkoogid külmsuitsuvikerforelli täidisega on suurepärane suvetoit. See toit ei valmistu just kiiresti, aga selle maitseelamus tasub vaeva ära. Kasutasin pannkookide praadimiseks väga vähe rasva nähes seda pannkoogihunnikut, mis tuli sellest taignahulgast. Pôhimôtteliselt juhtus tôeline rasva kasutamise ime, sest kulus umbes 40 g vôid ja umbes ½ dl oliiviôli. Panin väikse tükivôid ja veidi oliiviôli pannile iga pannkoogi praadimise jaoks. Rasva oli ainult niipalju, et ôhuke rasvakile tuli pannile, aga sellegipoolest oli seda piisavalt ja sai ilusti pannkoogid ära praadida. Kallasin otse taignakausist kuumale pannile niipalju tainast, et praktiliselt taigen levis ja hüübis kiiresti pannile ja kui pannkook oli pannist lahti tulnud ja ühelt poolt ilusti ära küpsenud, siis keerasin sellele teise poole. Löpuks kui sain pannkookide praadimise rütmi sisse, siis selle järgi sujus töö väga kiiresti.


Täidiseks ostsin külmsuitsuvikerforelli, sest seda oli meil lähipoes sooduspakkumises. Täidiseks sobivad veel kuumsuitsufikerforell ja –lôhe. Lôikasin vikerforelli suurtest viiludest väiksemad, sest siis on neid täidises lihtsam süüa. Raejuustutäidise sisse vôib lisada créme fraîched vôi olla lisamata, sest kalast, rucolasalatist ja pannkookidest tuleb piisavalt rasva ja mahlasust. Lôpptulemus on maitsev ja täitev toit, mis ei ole eriti rasvane. Viimased pannkoogid vôib veel maasikamoosiga ära süüa.

4 portsjonit
Valmistus 1,5 tundi

Pannkoogitaigen:
8 dl piima
2 kanamuna
veidi soola
umbes 4 dl nisupüüli

oliiviôli
vôid

300 g külmsuitsuvikerforelli

Raejuustutäidis:
400 g raejuustu
1 suurem tomat
tükk kurki
6 väikest marineeritud kurki
umbes 10 kapparit
veidi soola
150 g créme fraîched

Rucolasalat:
suur kimp rucolasalati lehti
2 väikest shalottisibulat
oliiviôli
sidrunimahla
jahvatatud musta pipart
veidi soola
parmesaanijuustu

maasikamoosi

Loputa rucolalehed külma vee all ära, kuivata need salatitsentrifuugis ja tôsta kaussi. Koori shalottisibulad ja lôika neist väga ôhukesed viilud. Pane sibulaviilud uhmrisse, lisa lonks oliiviôli ja sidrunimahla, veidi soola ja jahvatatud musta pipart ning peenesta aineid nii palju, et sibulast eraldub mahl. Jäta segu maitsestuma serveerimiseni.

Pane raejuust ja créme fraîche teise kaussi. Lôika cocktailkurkidest ôhukesed viilud ja tôsta kaussi. Loputa värske kurgi tükk vee alla ära, koori kurgitükk, lôika kurk pikuti neljaks. Lôika tükkidelt seemneosad välja ning lôpuks viiluta pikad kurgitükid ja tôsta viilud kaussi. Loputa tomat vee all ära, lôika see neljaks sektoriks ja lôika seemneosad välja. Aseta tomatisektori käega lôikelaua vastu koor lôikelaua poole ning
lôika tomatiliha ja koore vahelt koor lahti. Viiluta puhta tomatiliha tükid ja lisa kaussi. Maitsesta soolaga ja sega ainesosad omavahel läbi. Pane kauss külmkappi serveerimiseni maitsestuma.

Lôika külmsuitsuvikerforelli suurtest viiludest väiksed ôhukesed viilud ja aseta need serveerimisvaagnale. Kata vaagen toidukilega ja pane vaagen forelliga külmkappi.

Valmista pannkoogitaigen. Kalla suuremasse kaussi piim, lisa katkilöödud kanamunad ja veidi soola ning klopi vispliga ained omavahel läbi. Lisa 1 dl jahu korraga ning klopi see piima sisse kuni saad nôtke ja ühtlaselt jooksva taigna. Küpseta paberiôhukesed pannkoogid kuumal pliidil praepannil väheses voi-ôlisegus.

Sega maitsestunud sibulilôigud ja rucola omavahel läbi ja aseta need serveerimistaldrikule ning riivi pinnale parmesaanijuustu.

Serveeri paberiôhukesi pannkooke täidistega ja maasikamoosiga.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Vaahtoinen punaherukka-banaanijuoma – Vahune punaste sôstarde ja banaani jook


Postauksen sponsori on Urtekram. Yhteistyössä Deski ja Urtekram.

Helleaallon ansiosta haluan syödä jotain kevyttä, raikasta ja helposti valmistettavaa. Eilen valmistin vaahtoisen punaherukka-banaanijuoman, koska minulla oli vielä pakastimessa yksi rasia pakastepunaherukoita ja ne piti käyttää pois ennen kuin uusi sato tulee päälle. Sitä paitsi happamat pakastemarjat sopivat erinomaisen hyvin kesähelteen piristävän välipalajuoman valmistamiseksi. Periaatteessa voi käyttää vielä karpaloa, puolukkaa, mustaherukkaa punaherukan sijaan ja on suositeltavaa, että ne ovat pakastettuja ja sulaneet puolipehmeiksi. Näin juomasta tulee kylmä ja raikas hellepäivän välipalajuoma. Minulla oli yksi banaani hedelmäkorissa ja laitoin sen juomaan, koska se tasoittaa punaherukan hapanta makua.

Kuvassa oleva kookossokeri Urtekramilta - Pildil olev kookossuhkur Urtekramilt

Sain taas kerran viestintätoimisto Deskin kautta uusia Urtekramin tuotteita. Minulla on kehittynyt pitkäaikainen ja kiva yhteistyö Deskin ja Urtekramin kanssa ja mitäs siinä kun Postissa tulee upea paketti uusilla tuotteilla kotiin. Tällä kertaa oli paketissa Urtekramin kookossokeria. Se sokeri on valmistettu kookospalmun kukista, koska kukat sisältävät nektaria ja se on keitetty sokeriksi. Tuloksena on luonnollinen ja kauniin kullanhohtoinen jalostamaton sokeri, mitä voi käyttää makeuttamiseen tavallisen sokerin tapaan. Kookossokerin maku on maultaan lämpimämpi ja karamellimaisempi. Minä lisäsin sitä punaherukka-banaanijuomaan, koska sellaista luomusokeria voi lisätä hyvällä omatunnolla terveelliseen välipalaan ja karamellin maku sopii marjojen kanssa hyvin yhteen.

3 lasillista
Valmistus 7 minuuttia

3 dl pakastettuja punaherukoita
4 dl maustamatonta jogurttia
1 banaani
3 rkl Urtekramin kookossokeria

Laita puolijäiset punaherukat, kuorittu ja paloiteltu banaani, jogurtti ja kookossokeri tehosekoittimen kannuun ja valmista tehosekoittimella smoothie-ohjelmalla aineista vaahtoinen juoma. Kaada juoma laseihin, lisää jokaiseen lasiin juomapilli sekä tarjoile heti.

***


Postitukse sponsor on Urtekram. Koostöös Deski ja Urtekram.

Suve kuumalaine ajal tahan süüa midagi kerget, värsket ja kiiresti valmistatavat. Eile valmistasin punaste sôstarde ja banaani jooki, sest minul oli sügavkülmas veel üks karp punaseid sôstraid ja need pidi ära kasutama enne kui uue hooaja värsked marjad tulevad peale. Pealegi hapud külmutatud marjad sobivad väga hästi suve kuumuse ajal värskendava ja kosutava vahepalajoogi valmistamiseks. Pôhimôtteliselt vôib kasutada veel jôhvikaid, pohlasid ja mustsôstraid punaste sôstarde asemel ja on soovitatav, et marjad on just külmutatud ja sulanud poolpehmeks. Nii tuleb joogist külm ja värskendav kuuma suvepäeva vahepalajook. Minul oli üks banaan puuviljakorvis ja kasutasin ka selle joogi sisse ära, sest see tasakaalustab punaste sôstarde haput maitset.

Sain jälle suhtekorraldusfirma Deski kaudu uusi Urtekrami tooteid. Minul on välja arenenud pika-ajaline ja tore koostöö Deski ja Urtekramiga ja väga tore on ju saada Posti kaudu pakk uute toodetega. Seekord sain Urtekrami kookossuhkrut. See on suhkur, mis on valmistatud kookospalmi ôitest, mis sisaldavad nektarit ja see on keedetud suhkruks. Tulemuseks on loomulik ja ilusa kuldse värviga töötlemata suhkur, mida vôib kasutada magustamiseks tavalise suhkru asemel. Kookossuhkru maitse on pehmem ja karamellimaitseline. Mina lisasin seda joogi sisse, sest sellist mahetoodetud töötlemata suhkrut vôib hea südametunnistusega lisada tervisliku vahepala sisse ja karamellimaitse sobib ju marjadega hästi kokku.

3 klaasitäit
Valmistus 7 minutit

3 dl sügavkülmutatud punaseid sôstraid
4 dl maitsestamata jogurtit
1 banaan
3 sl Urtekrami kookossuhkrut

Pane pooleldi jäised punased sôstrad, kooritud ja tükeldatud banaan, jogurt ja kookossuhkur blenderi kannu ja valmista blenderis smoothie-programmiga ainetest vahune jook. Kalla jook klaasidesse, lisa igasse klaasi joogikôrs ja serveeri kohe.

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...