lauantai 16. toukokuuta 2015

Testissä KahviKaverin kahvit ja karviais-mustaherukkapiiras – Testimisel KohviSemu kohvid ja tikri-mustsôstrakook

FIN Mainospostaus. Yhteistyössä KahviKaverit.

Sain kevään alussa hyvän mahdollisuuden testata KahviKaverin kahvipapujen sekoituksia. Paketit tulivat perille hienosti ennen Vappua ja Vapusta alkaen olen nautiskellut KahviKaverin kahveja. Minulla on kotona erittäin hyvä DeLonghin kahvikeitin, mikä jauhaa pavut joka ikistä kahvikuppia varten sekä siksi oli hyvä nauttia kuppi kerrallaan erilaisia papusekoituksia.

Ensimmäisessä järjestyksessä join KahviKaverin Caprissimo Espressoa, mikä sisältää Intian ja Brasilian kahvipapuja. Voit tarkemman kuvauksen kahvipapujen sekoituksesta lukea Kahvikaverin sivulta. Minulta pyydettiin arvostelua kahveista ja siksi kirjoitan postaukseen omia mielipiteitään. Mielestäni Caprissimo Espresso on paahteinen kahvi, sen maku on vahva ja hieman karvas, minulle jäi pikkaisen tupakainen sivumaku suuhun. Sen takia se kahvipapujen sekoitus on mielestäni miehekäs ja intensiivinen. Hyvä sellaisena ja joskus tekee mieli sellaista huh! vahvaa ja aromikasta kahvia!


Toisena valmistin Caprissimo Fragrantea, mikä sisältää brasilialaista arabicaa ja robusta papuja. Se kahvipapujen sekoitus sopii espressoa varten ja valmistinkin siitä espressoa. Kermainen ja tiivis kahvivaahto tuli kahvin pinnalle. Tämäkin kahvi oli minulle vahva ja karvas, mutta ei niin vahva kuin edellinen. Caprissimo Fragrantessa oli pehmeyttä ja se oli suussa kuin miellyttävä kermainen, kevyt ja sileä silkki.

Kolmantena join Caprissimo Professionalia, mikä sisältää 100%:sti arabican kahvipapuja Etelä-Amerikasta ja Intiasta ja se kahvipapusekoitus vei sydämeni. Löysin itselleni kunnollisen vahvan ja maukkaan aamukahvin. Caprissimo Professional on hyvin aromikas, täyteläinen ja vahva kahvi. Jos sinulla on odotukset kunnolliselle kahville, sitten mielestäni Caprissimo Professionale vastaa niitä odotuksia. En osa edes kuvata sitä kahvia, se on KAHVI. Se on sama kuin naisilla on tietynlaiset odotukset miehelle. Jos sellainen mies astuu kehiin, niin tunnet sen saman tien. Ei enemmän sanoja.

Kakkien kahvien valmistamisen yhteydessä tuli kahvin pinnalle tiivis ja paksu vaahdon kerros. Joka ikisellä kahvikulauksella jäi vaahtoviiva kahvikupin sisäpinnalle ja näin kupin pohjaan saakka. Ja tietenkin ne miellyttävät aromikkaat kahvituoksut, ne täyttävät keittiön. Mitä sanoa lopetukseksi? Ymmärsin näin, että KahviKaverin kahvisekoitukset ovat valmistaneet Baltian parhaat kahvimestarit ja heidän hienostuneen käsialan tuntee niissä kahvisekoituksista. Baltian kahvimaku on erilainen kuin Suomessa. Baltiassa saa melkein aina kupillisen kunnollista vahva ja aromaattista kahvia, koska sielläpäin rakastetaan sellaista kahvia. Jos haluat kunnollista kahvinautintoa, sitten suosittelen KahviKaverin kahveja.


***

Leivoin Vapuksi pakastemarjoista karvias-mustaherukkapiirasta ja join Kahvikaverin kahveja sen kera. Karvias-mustaherukkapiiras tuli makea-hapokas, myös puhtaita ja vahvoja makuja ja yllättävän hyvin tämä piiras sopii vahvojen kahvisekoitusten kaveriksi.

Karviais-mustaherukkapiiras - Tikri-mustsôstrakook

12 palaa
Valmistusaika noin 45 minuuttia

Pohjataikina:
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täytetaikina:
200 g pakastettuja karviaisia
200 g pakastettuja mustaherukoita
2 kananmuna
2 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria

tomusokeria


Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina. Sekoita yleiskoneella tai nypi sormin, kunnes seos on murumaista. Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 28 cm, irtopohjallinen vuoka). Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

Vatkaa sillä aikaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää vielä marjat taikinaan varovasti käännellen. Levitä täytetaikina kuumalle pohjalle ja paista vielä noin 35 minuuttia.

Anna jäähtyä, irrota vuoan pohja, ripottele pinnalle tomusokeria.

***

EST Reklaampostitus. Koostöös KohviSemu.

Sain kevade alguses hea vôimaluse testida KohviSemu kohviubade segusid. Pakendid tuli kohale just ilusti enne Maipühi ja Maipühadest alates olen nautinud KohviSemu kohvidest. Minul on kodus väga hea DeLonghi kohvimasin, mis jahvatab oad iga kohvitassi jaoks eraldi ning sellepärast oli hea juua üks tass korraga erinevaid kohviubade segusid.

Kôigepealt jôin KohviSemu Caprissimo Espressot, mis sisaldab India ja Brasiilia kohviube. Vôid täpsemalt lugeda kohviubade segude kirjeldusi KohviSemu kodulehelt. Minult paluti arvamust kohisegudest ja mina kirjutan siia oma arvamusi, mida kohvid minus tekitasid. Minu arust Caprissimo Espresso on röstise maitsega kohv, selle maitse on kange ja veidi môrkjas ja minule jäi suhu veidi tupaka maitset. Sellepärast on kohviubade segu minu arust mehine ja intensiivne. Hea sellisena ja vahest lihtsalt tahab sellist huh! korralikku, aroomikat ja kanget kohvi!


Teisena järjekorras valmistasin Caprissimo Fragrantet, mis sisaldab araabika ja robusta ube. See kohvisegu sobib espresso valmistamiseks ja nii mina valmistasingi sellest espressot. Kreemikas ja tihe kohvivaht tuli kohvi pinnale. Seegi kohvisegu oli minule kange ja môrkjas, aga mitte nii kange kui eelmine. Caprissimo Fragrantes on pehmust ja see oli suus kui meeldiv kreemikas, kerge ja sile siid.

Kolmandaks jôin Caprissimo Professionalit, mis sisaldab 100%:lt araabika kohviube Lôuna-Ameerikast ja Indiast ja see kohviubadesegu vôitus minu südame. Leidsin endale korraliku kange ja maitsva hommikukohvi. Caprissimo Professional on väga aroomikas, täidlane ja kange kohvi. Kui sinul on teatud ootused korralikule kohvile, siis minu arust Caprissimo Professionale vastab neile ootustele. Ma ei oska kirjeldada rohkem seda kohvi, sest see on KOHVI. See on sama kui naistel on teatud ootused mehele. Kui selline mees astub esile, siis tunned selle otsekohe ära. Muud ei oska öelda.

Kôikide kohvide valmistamise järgi tuli kohvi peale tihe ja paks vahukord. Iga kohvilonksu järgi jäi vahujoon tassi sisepinnale ja nii kohvitassi pôhjani välja. Ja muidudi see meeldiv kohvilôhn, mis täitis köögi. Mida öelda lôpetuseks? Ma sain aru nii, et KohviSemu kohviubade segud on valmistanud Baltimaade parimad kohvimeistrid ja nende peenetundelise maitse küll tunneb neid kohvisegudes. Baltimaade kohvimaitse on teistsugune kui Soomes. Baltimaades saab korralikku kohvi peaaegu igas kohas, kus müüakse kohvi. Sealpool Soome lahte armastatkse kanget ja aromaatset kohvi. Kui soovid sellist kohvinaudingut, siis soovitan sinule KohviSemu kohvisid.

***


Küpsetasin Maipühadeks sügavkülmutatud tikritest ja mustsôstratest kooki ja jôin KohviSemu kohvisid selle koogiga. Tikri-mustsôstrakook tuli magus-hapukas välja, selles on ka puhtaid ja kangeid maitseid ja see kook sobib väga hästi kangete kohvide kaaslaseks.

12 lôiku
Valmistus umbes 45 minutit

Pôhjataigen:
½ dl suhkrut
2 ½ dl nisujahu
100 g vôid

Täidisetaigen:
200 g sügavkülmutatud tikreid
200 g sügavkülmutatud mustsôstraid
2 kanamuna
2 dl suhkrut
1 ½ dl nisujahu
veidi soola
1 ½ tl vaniljesuhkrut

tuhksuhkrut


Soojenda ahi 175 kraadini.

Sega kausi sees suhkur ja jahu omavahel läbi. Lisa külmkapikülmad vôi tükid. Murenda sôrmede vahel ainetest ühlane sômer taigen. Kalla pôhjataigna segu koogivormi (läbimôôt 28 cm, lahtikäiv koogivorm) pôhjale ja vajuta tainast pôhjale ja äärtele ainult nii palju, et taigen katab pôhja ja ääred. Ära vajuta liiga palju, sest muidu ei tule pôhi mure. Esiküpseta pôhja 10 minutit.

Vahusta teises kausis munad ja suhkur ühtlaseks heledaks vahuks. Ühenda kolmandas kausis kuivad ained ja sega need muna-suhkruvahu sisse. Lisa marjad ja pöörita need taigna sisse ning lôpuks kalla täidisetaigen koogipôhja peale. Tasanda täidis pôhjale ning küpseta kooki umbes 35 minutit kuni täidis on küpse.

Anna koogil jahtuda, eemalda koogivormi pôhi ja raputa pinnale tuhksuhkrut.

***

FIN Se on viimeinen postaus minun vanhasta keittiöstä. Kohta pakkaan tavarani ja muutan uuteen kotiin. Olen jo muistellut aikoja omassa rakkaassa vanhassa keittiössään, missä kehityin ja kasvoin niin ruoanlaittaja kuin ihmisenä, mutta nyt on aika mennä elämässä eteenpäin. Kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu. Menen uudesta ovesta avoimin mielin sisään ja elämässä eteenpäin ja katsotaan mitä se tuo tullessaan. Jos se tuo uusia hyviä ruokaohjeita ja tarjouksia tähän blogiin, silloin jaan jatkossakin niitä lukijoiden kanssa.

EST See on viimane postitus minu vanast köögist. Varsti pakin omad asjad ära ja kolin uude kodusse. Olen juba meenutanud haige südamega vanas köögis oldud aegu ja kuidas ma selles köögis arenesin ja kasvasin nii toidutegijana kui inimesena, aga nüüd on aeg minna elus edasi. Kui üks uks sulgeb, siis teine avaneb. Lähen uue ukse kaudu avatud meeltega elus edasi ja vaatame, mis see endaga kaasa toob. Kui see toob uusi ja häid toiduretsepte ja pakkumisi minu blogile, siis jagan neid ka tulevikus oma blogi lugejatega.


***

FIN Blogijalle kahvipavut: KahviKaveri.
EST Blogijale kohvioad: KohviSemu.



Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...